2010.06.06. 12:04| Szerző: donki

Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program következtében a magyarországi településeket ellepték a falubuszok. Az ajándékozó igényeinek megfelelően egységes díszítéssel látták el a járműveket, melyen természetesen állandó és meghatározott helyet foglal el az ajándékozó reklámja, hogy azért a nép tudja, hogy kinek is kell hálával tartoznia. Habár ez a törekvés elég a visszájára sült el, ismerve az áprilisi eseményeket.

Kormányváltás ide, kormányváltás oda, egyelőre még a virágos jókedvet tükröző járgányok róják az ország útjait, persze lehet, hogy hamarosan a virágok elhervadnak és helyettük narancsok borítják a falubuszok felületét.

Az egységes kinézettel szakítva, Szemely vezetői megint nagyot alkottak, ugyanis egy saját reklámmal is ellátták az "okosok" a szemelyi falubuszt.

Valakik elengedhetetlenül fontosnak tartották, hogy a falu életében meghatározó(???) szerepet elfoglaló "baráti" kapcsolatnak teret adjanak. Bizonyára Semejci is hasonló gesztussal honorálja a helyi vezetőink nyelvcsapásait. Ha csak nem Semeljci adta a buszt? Akkor meg miért van rajta az ÚMVP felirata.

Csakhogy van egy kis bibi, mert ez a falubusz a falugondnoki feladatokat hivatott ellátni, mégpedig Magyarországon, hacsak az önkormányzat nem csatolta Szemelyhez a horvátországi Semeljcit is.

Másrészt a Magyar Állam -az adófizetők pénzéből- nem a helyi kisebbségi önkormányzatnak adta a falubuszt, hanem Szemely községnek. De bizonyára a drága vezetőink még mindig nem ébredtek fel! Vagy talán ezzel akarták demonstrálni falu 2/3-a felé a járgány hovatartozását, esetleges használói körét?

Azt, hogy a falu közpénzéből ápolgatják néhányan a "baráti" kapcsolatukat, sajnos már megszoktuk. Azonban egy közfeladatokat ellátó falubuszon semmi helye a kiváltságosok "barátai" reklámjának. Sőt semmilyen reklámnak sem, csak az adományozó megnevezése és a település neve szerepelhet rajta.

Persze a "baráti" kapcsolatok feltüntetésének is meg van a helye, mégpedig a település határában a névtábla alatt. Ezt a települések örömmel meg is teszik, feltéve, ha az a kapcsolat valódi, és az egész lakosság érdekeit szolgálja, és nem csak néhány kiváltságos repijét biztosítja.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szemelyinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr652060198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása