2009.02.14. 13:47| Szerző: donki

Nem tudom, hogy Szemely uralkodójának, Kovács Pál királynak, eddig hány áldozatot sikerült befűznie a Dubravai út építésével kapcsolatos „Együttműködési Megállapodás” nevezetű blöffjével, hiszen az általa megszabott, febr. 10-i határidő lejárt.

Ha az érintettek kicsit is utánanéztek a dolognak, a körjegyzőségen megkaphatták a választ, egyenesen a körjegyzőnőtől, hogy „nem kell aláírni”, hiszen a levélben foglaltak törvénytelenek. Ő csak tudja, hiszen Ő a törvényesség őre.

 

Persze ez, azért nem nagyon zavarja Pali királyt, hiszen tudjuk, hogy Szemelyben az Ő szava a törvény.

Azok a szerencsétlenek, akik vakon hisznek az uralkodónak, vagy önhibájukon kívül nem kellőképpen tájékozottak Pali király viselt dolgai felől, -pedig elég sok helyen olvasható -,sajnos beleestek a csapdába.

Ha aláírták, akkor fizessenek.

 

Mentségükre szolgáljon, hogy ebben az országban már volt pénzgyűjtés, Isaora felszabadításáért, Esmeralda szemműtétjéért, és hasonló „nemes” cél érdekében, akkor miért kételkedtek volna Kovács Pál útépítési akciójában.

 

Meg sem fordulhatott a fejükben, hogy egy nagy átverésnek lesznek szenvedő alanyai.

Azért, valljuk be őszintén, ha valaki utólag egy elkészült beruházásra akar szerződést kötni és pénzt beszedni a szerződőktől, akkor annak nem tisztességesek a szándékai. Hiszen a törvénytelen beruházást kívánja az át/pali/zott emberekkel leigazoltatni.

Az utólagosság már régóta bevett szokás a szemelyi önkormányzat működésében, hiszen hála a „derék” képviselőknek, akik oly könnyen mondnak le alapvető jogaikról és kötelességükről, utólagos jóváhagyásukkal döntenek a pénzek elherdálásáról, fontos határozatokról, rendeletekről. Mindezt azért, hogy a királyként funkcionáló polgármester minden vízióját teljesítsék. Hiú ábránd, abban reménykedniük, hogy a képviselők megúszhatják a számonkérést, akár a lakosság, akár a törvényes hatóságok előtt.

 

Azt már senki sem hiszi el, hogy a levél csak Pali király magánakciója volt, hiszen a testület nevében akarta a szerződéseket megkötni, másrészt ott vannak a gazda/g/sági bizottság oszlopos tagjai, akik szintén részt kellett, hogy vállaljanak az átverésben.

 

Külön fejezet, a 4 millás áremelés esete. 2008 novemberében, az elkészült út költsége 12 milla, 2009. januárban már 16 milla!!!

Világcsúcs infláció Szemelyben!

Vajon kiknek a zsebébe vándorolhatott ez a plussz összeg, amit szintén a gazdáktól kíván beszedni a jóságos uralkodó, utólag.

 

Kovács Pál kabaréba illő indoklása szerint, a már elkészült útnak, -most az elkészülte után 4 hónappal-, azért lett drágább az ára, mert anno még az építés előtt Fenyvesi Árpád a Szemely Holnap Egyesület elnöke felszólalt az útépítés ellen. Mi Van???

 

Tehát büntiből!? A paraszt meg fizessen!

 

No, azért, bizonyára „b-terv” is van a király tarsolyában, arra az esetre, ha nem akaródzik csordogálni a pénz a kasszába. Fenyegetés, megfélemlítés, egy kis entyem-pentyem elbeszélgetés a kocsmában, vagy ha ez sem elég, hozzányúlnak a falu pénzéhez, utólag meg majd lepapírozzák.

 

Itt már célhoz is ért a díszes önkormis társaság!

 

Ugye, most már meg lehetne megfogalmazni a vádat ellenük, csalás, hűtlen kezelés, hatalommal való visszaélés ügyében???

 

Címkék: átverés blöff szemely  |   | Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szemelyinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr25942680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása