2010.07.09. 16:45| Szerző: donki

A falubusz, mint olyan egy remek lehetőség a kis települések életében, hiszen azon kívül, hogy segítségével ellátható a falugondnoki szolgálat teendői, egy község közösségi életének felvirágoztatására is alkalmas. Kirándulások, kulturális programok, közösség építő rendezvények közös látogatására is igénybe vehető. Már ahol a falu vezetői ezt úgy akarják.
És vajon miért ne akarnák, hiszen az önszerveződések által létrejött programok leveszik a terhet az önkormányzat súlyosan terhelt válláról.

Szemely esetében, viszont épp ellenkezőleg forog a föld.

Mert az önkormányzatnak éppen az okoz állandó fejtörést, hogy, hogyan akadályozhatnák meg a falubusz használatát, bizonyos önkormányzatilag nem kedvelt körök számára.
Hisz az mégsem járja, hogy a civil szervezet kulturális csoportjait, úton-útfélen meghívják az ország különböző településeire, holmi fellépésekre, ahol nem általják Szemelyt reklámozni és még a horvát kultúrát is terjeszteni.
 

Így aztán, kreáltak egy „falubusz működtetési szabályzatot”, melyben meghatározták a jármű igénybevételi lehetőségét.
Az igénylőnek írásban kell kérvényeznie a polgármesternél az igényt, melyet a nagyember elbírál és kellő megalapozottság esetén, a busz használatot engedélyezi vagy sem.
A válasz –csakis szóbeli- közvetítők útján, juthat el az igénylőhöz, mert az írásbeliség csak a kuncsorgóra vonatkozik, mert ahogy a polgármester mondta:

„Ha Én egyszer azt mondom, hogy igen, akkor az biztos igen, mert engem úgy hívnak, hogy KOVÁCS PÁL!
Tetszik érteni? És a szavamat általában nem szoktam megváltoztatni...”

Természetesen a szigorú szabályozás, általában csak a Szemely Holnap Egyesület kultúrcsoportjaira vonatkozik, mert egyéb szemelyi halandók nyugodtan használhatják a falubuszt soppingra, vagy haveri kiruccanásokra, akár még külföldre is.

Az ukázt betartva, így nem csoda, hogy az Egyesület kénytelen, kérvények sokaságával meglepni a döntéshozó nagyúrt.
Legutóbbi négy kérvényükből, három el lett utasítva, így maradt -a saját költségen, saját autókkal- a konvojos utazás. Pedig Szemely község képviseletében utaztak az adott rendezvényekre.
Persze előfordulhat, hogy a falugondnok más irányú elfoglaltsága miatt nem tudja vállalni az utaztatást, de erre született az a megoldás, hogy a polgármester engedélyével más is vezetheti a falubuszt.
Az egyesületi alelnök kérdésére, hogy ugyan már, miért nem, igen, a nem, Miátovics képviselő azt válaszolta, hogy a falugondnok nem vállalta az estébe nyúló utaztatást.
Ugyanakkor a falugondnok szerint az önkormányzat nem engedélyezte a kirándulást.
Akkor itt valaki nem mond igazat, vagy nem kellőképpen egyeztették az aktuális álláspontot.
Az is kiderült, hogy a képviselők, legalábbis Miátovics úr szerint, állítólag vezethetik a falubuszt. Akkor meg vajon, mi lehet az elutasítás oka, hiszen az egyesületi tánccsoport vezetője, önkormányzati képviselő, tehát ezek szerint vezethetné a falubuszt.
Ja, hogy Ő nem tartozik a királyi sleppbe? Talán ez lehet az a fene nagy bibi, ami miatt a mindenható nagyúr saját kénye-kedve szerint megtagadhatja az engedélyezést.
Így aztán tök felesleges mindenféle kérvényekkel zaklatni a polgármestert, mert ha éppen durci, akkor ott szívat ahol tud.

Azonban, hogy happy legyen a történet vége, és ne kelljen lemondani az esedékes, júl. 10-ére, a Németkéri falunapra szóló meghívást, Kozármisleny Város Önkormányzata a Szemely Holnap Egyesület segítségére sietett, és biztosította számukra a Többcélú Kistérségi Társulás 21 személyes autóbuszát. Köszönet az önzetlen segítségért!
 

Ezek szerint a kozármislenyi önkormányzatnak fontosabb a szemelyi kultúrcsoportok utaztatása, mint a szemelyi önkormányzatnak!
De ezen már senki sem lepődik meg...
Pali bácsi meg törheti a fejét az újabb szívatáson.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://szemelyinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr152141302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Filhipposz 2010.07.09. 21:28:32

Furcsa, roppantul furcsa. Nem lehet, hogy olyasféléről van szó, hogy az önkorinak elege lett belőle, hogy a cigók zaklatják a jónépet a buszon? Ekkor szoktak ilyen rendhagyó szabályokat hozni. Ellenkező esetben érthetetlen.

Ajtony 2010.07.09. 21:40:37

@Filhipposz: Horvát kultúrcsoportban cigó? Nem életszerű - a horvátokat ismerve. :-)

halál megdöglessz kinyírunk ® · http://href.hu/x/73ug 2010.07.09. 21:48:33

Kovács Pál Szemely polgármestere egy f@sz...

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2010.07.09. 23:01:35

Közeledik az önkormányzati szavazás, elvtársak! Egyszer még ez a málé nép is rájöhet arra, hogy neki nem az állam hatalmát képviselő, a munkájukat a saját kedvük szerint elvégző hivatali hatalmasságokra van szüksége, mert azt hívták úgy, hogy tanács. Nekünk önkormányzat kellene, ha már úgy hívják. Azaz olyan emberek a saját közösségünkből, akik majd azon fogják a fejüket törni, hogyan oldják meg a földijeik bajait úgy, hogy az állam szabályait is betarthassák, és a lehető leghasznosabban oszthassák fel a rendelkezésre álló erőforrásokat. Aki nem azt kérdezi, ha a halandó elébe járul, hogy innen hol van a ... pecsétje? Befizette a kedves ügyfél a ... ezer forintos illetéket? A polgármester úr csak minden második szerdán fogad, tessék feliratkozni! A kérvényre harminc napon belül válaszolunk, de ez újabb harminc nappal meghosszabbítható! Hanem azt mondja, hogy Adjisten, Sanyi bácsi, már beszéltünk a megyeiekkel, holnapután estefelé kimegyünk és megnézzük, mit csinálhatunk azzal a pincével abból, amin van. Aztán a papírmunkát a Marika majd segít elrendezni.

Ősszel számadás jön.
süti beállítások módosítása