2009.07.24. 20:20| Szerző: donki

 

Az élet – néha – produkál meglepő dolgokat. Hiszen pont egy évvel - a 2008. július 25-én megtartott szemelyi - bili kiborulásos - lakossági fórum után a posta kézbesítette az alábbi bírósági végzést.

 

A szűkszavú indoklásból kiderül, hogy Sárosácz Márk Tibor magánvádló elejtette a vádat.
 
Na nem jószántából. Távol állt tőle, hogy önként belássa az általa kreált hamis vád bizonyíthatatlan, mely mögé oly lelkesen felsorakoztak az úgynevezett, „becsületükben megsértett személyek”.
Csak hát, hiábavaló volt minden erőlködés, hogy a „vádlottakat” elítéltethesse.
 
A szövegértelmezési hiányosságok már nem először jelentettek problémát a falu vezetői elitjének életében.
Hiszen jól emlékezhetünk még Kovács Pál polgármester „bikacsökös” ámokfutására, mely állítólag a „hásságyi lapály” félreértelmezéséből fakadt(disznó vagy rét? rét vagy disznó?). /Hiszi a piszi!/
Közismert a nevezett elme számmisztikája is, „a 4 több mint a 93” és „aki nincs jelen, az megszavazza”, „aki nem szavazza meg annak nyet” és a hasonló kedves baromságok.
De hát őt ezért szereti a képviselő-testülete. Az meg apró jellembeli hiányosság, hogy a közérdekű hozzászólást, véleményt, kritikát, személyes sértésnek veszik.
A magánérdeket előszeretettel helyezik a közérdek elé.
 
Bizonyára a nagy példakép nyomába kívánt lépni Sárosácz Márk Tibor, mikor megalkotta „a tulajdonközösség lenyúlja a falu pénzét” kijelentést, melyet a feljelentésében, a két vádlott szájába próbálta gyömöszölni, úgy gondolván ez bőven kimeríti a becsületsértés bűncselekményét.
Szerencsére sikerült találnia olyan „jóakaratú” embereket, mint Kovács Pál polgármester, Miátovics Mihály önkormányzati és kisebbségi képviselő, Sárosácz Mihály kisebbségi elnök és megyei elnök, Sárosácz György kisebbségi képviselő, Bőhm Györgyné kisebbségi képviselő, Úzon Mihály, Klárics György, Pagonyi Lászlóné, és természetesen Sárosácz Márk Tibor, akik egyöntetűen állították a bíróság előtt, hogy az említett mondat elhangzott, és ez megsértette a becsületüket. Ezért kérik, hogy a bíróság ítélje el és büntesse meg a vádlottakat. Ezt megerősítendő, még Buják István alpolgármester, és Mester Csabáné titkárnő(vagy mi), is felsorakozott a vád támogatására.
A szemelyi "uralkodóház"...
Az persze cseppet sem zavarta a „díszes” társaságot, hogy az a bizonyos mondat el sem hangzott, lényeg az hogy büntessék meg a Komárt vagy Komort(?) meg a Fenyvesit (ezt legalább eltalálták).
„Mert Tisztelt Bíróság, ezek aztán nagyon..., meg hú..., meg ...sértők, és nekünk most nagyon rossz...”
„Különben is, ha mi akarjuk, akkor az úgy is lesz, hiszen Szemelyben mi parancsolunk! ...Ja, ez nem Szemely? Akkor is!”
 
Azonban volt egy hangfelvétel a védelem részéről, és 11 hónap után - hogyhogy nem - lett egy a vád részéről is, melyben szóról-szóra ugyanaz hangzott el:
„a lényeg az, hogy a falu pénzét lenyúlhassa néhány gazda, útépítés miatt”
Így, feltételes módban.
Nem a nemlétező tulajdonközösség, hanem néhány gazda, és nem lenyúlja, vagy lenyúlta, hanem lenyúlhassa! Nem mindegy!
Ugyanakkor, ha volt a vádnak, vagy csak lett(?) hangfelvétele, akkor miért nem hallgatták meg, hogy pontos kifejezéssel vádoljanak.
És az állítólag a becsületükben sértettek közül ugyan kit hívnak „néhánynak” vagy „gazdának”, vagy mióta hívják őket „tulajdonközösségnek”?
Tán csak nem egy kommunába tartoznak?
 
Na de mi van, ha nincs hangfelvétel?
Akkor ezek a talpig becsületes, erkölcsös emberek nyugodt lelkiismerettel elítéltetik a vádlottakat, csak úgy többségi döntéssel, kéz-kezet mos alapon, mert nekik úgy tetszik?
"Csinájjuk meg!" Elég erre a hatalmi arrogancia? A nem tetsző hangokat töröljük, vagy töröltetjük?
Talán ez az a pont, amikor a nevezetteknek igazándiból oda lett a becsületük, és ezt sajátmaguknak köszönhetik, és nem másnak. Amikor kiálltak a bíróság elé, és büntetést követeltek, többször is, habzó szájjal, rendületlenül. Volt köztük olyan is aki azt sem tudta, hogy kit jelentett fel.
Vajon mi volt, ami motiválta ezeket a „derék” embereket, hogy bármi áron elhallgattassák azokat, akik egyáltalán szólni mertek a megálmodott „létfontosságú” beruházás ellen? Felsorakoztak Kovács Pál mögé /mellé, alá, fölé/, bizonyítva hűségüket, mindezt tették önös érdekből, vagy csak a bosszú kedvéért. Vagy talán a kapa szólt vissza nekik és nem akart kézre állni, vagy tán langyos volt a sör? Vagy a beígért 100 rúgó volt a csábító?
Mivel az ügyben a falu vezetői vastagon érintettek, ezek után sok jóra nem számíthatunk a részükről, annak ellenére, hogy amit akartak megkapták, kivéve a sértett becsületük befoltozását. De hát az kit érdekel? A lényeg, hogy a "királyi sztráda" elkészült, és még mindig Pali a "Király", így még megvan a hely a húsos fazéknál.
 
Valóban, az út elkészült, megtoldva 4 millával - 16 millióért - de, vajon miből fizette ki az önkormányzat? Tán a gazdák hozzájárulásából? Az utólagos látszat szerződések alapján? Szerződni egy ilyen palival? Akinek elment az esze!
Kötve hiszem, hogy a kivitelező várna a pénzére, hogy majd apránként csurran-cseppen, ahogy 85 ezrenként összedobja a 9 millát a pistanéni meg a julcsibácsi? Akkor pedig lehet találgatni, hogy ugyan ki nyúlt bele a kasszába, és milyen pénzből fedezte a számlát?
 
Közben a repertoár egyre bővül: Hatalommal való visszaélés? Hűtlen kezelés? Rágalmazás? Hamis vád? Garázdaság? Testi sértés? Fenyegetés? Törvénysértés?
Nem csoda, hogy a falu lakói előtt nem mernek beszámolni a ga/rá/zdálkodásukról.
Közmeghallgatás? Falugyűlés? Lakossági tájékoztatás? Minek!
Hírzárlat!!! A weblap halott, hirdetőtáblák objektíve elhasaltak /hála a márciusi és a májusi viharoknak/
„Amiről meg, nem beszélünk, az nincs is!”
 
Ezek a személyek - véleményem szerint - emberileg és a falu vezetőiként is megbuktak!
Ez a képviselő-testület, élén a - jogerősen bűnösnek talált és elítélt - polgármesterrel nem a falu, csak a saját érdekét szolgálja!
"Nem bízhatjuk a települések vezetését olyan emberre, aki kivetkőzik emberi mivoltából, és másokkal szemben erőszakoskodik"
- mondta, nemrég egy megyei mszp-s vezető, egy fideszes polgi tombolása kapcsán.
Hmmm...
 
De vajon meddig tart ki a testület? Elég vastag a bőr?
 
Ui: a CIA és a KGB összefogásaként hamarosan 400 darab hangrögzítő kütyű érkezik a szemelyi demokrácia támogatására lakossági felhasználók részére

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szemelyinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr851264500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása