2010.07.24. 08:50| Szerző: donki

Nem akarok "idegen tollakkal ékeskedni", de úgy gondoltam, hogy helyt adok az alábbi írásnak, mert amiről szól, az sajnos nagyonis bele tartozik a blogom tematikájába.

A REMÉNY RABJAI.

Pontosan 10 éve költöztem Szentkútpusztára.

Akkor még működő bolt, gázcseretelep, nyilvános telefon megtalálható volt a településen, amely akkor még lakóterület volt.
Kozármisleny és Pécs közelsége, és a jó autóbusz közlekedés számomra bíztató volt.
Tudtam azt is, hogy az itt működő hatalmas sertéstelep, évente igen nagy összegű IPARÜZÉSI ADÓT fizet Szemely Önkormányzatának, ezért azt hittem, ezt figyelembe véve, itt a közeljövőben törekvések, fejlesztések történnek a méltánytalanul mellőzött település felzárkóztatására.

Meg voltam győződve arról, hogy a fejlődés természetes folyamat, a rendszerváltás után. A módosított alkotmány, és a valóságos polgári demokrácia iránti törekvések csak fejlődést hozhatnak, és Szentkútpuszta, ha kis lépésekben is, de a felzárkózás útjára lép. Hiszen, közigazgatásilag Szemelyhez tartozunk, és itt lakik a lakosság 1/5-e!

Hittem, és reméltem!

Akkor még nem ismertem Kovács Pált, Szemely polgármesterét, és nagyrészt hűséges csatlósaiból álló Képviselőtestületét!
Kovács és „holdudvara” azonban rá sem hederített Szentkútpusztára az ittlétem elmúlt 10 éve alatt. Az itteni sertéstelep nagy iparűzési adóját, és a pusztára eső, (a lakosság arányában) közpénzeket szemrebbenés nélkül lenyúlták, és Szemelyben használták fel, de, ott is úgy, hogy saját érdekeiket jól érvényesíthessék!

Ma már sem bolt, sem gázcseretelep nincs Szentkútpusztán! Nincs egyetlen méter szilárd burkolatú út sem, és az égvilágon semmi sincsen, ami fejlődés lenne a 10 évvel ezelőtti állapotokhoz képest! Csak romlás van! A települést már le is minősítették ipari-kommunális területté, a teljes lakosság tiltakozása ellenére!

Szégyenletes, ami történt, becstelenség!
A polgármester folyamatosan hivatali jogsértések sorát követte el, testületi szavazás nélküli önhatalmú döntések, meg nem tartott testületi gyűlések sora, önkényuralom jellemzi magatartását. Kénye-kedve szerint határoz, ítél, képviselő ebei utólag majd megszavazzák…
Arról nem is beszélve, hogy időközben köztörvényes bűncselekményeket is elkövetett, hivatalára, falujára országos szinten szégyent hozva! Én azt hittem, van benne annyi gerinc, annyi férfias tartás, hogy lemond hivataláról, amikor a bíróság elítélte!

Dehogy van!
A hatalomról van szó! Még, ha szemen köpnék, akkor is azt mondaná: Ah! Semmi! Csak az eső esik!

Szentkútpuszta lakosságának aláírásával ellátott hivatalos beadványokat dugott el fiókok mélyére, soronkivüli választást akadályozott meg, és felsorolnom lehetetlen, hányféle módon tett tanúbizonyságot arról, hogy méltatlan a polgármesteri székre!

Én azt hittem mindig, hogy az emberiség fejlődése természetes folyamat az evolúció során.
Hiszen így vált a Homo Erectusból, (felegyenesedett ember) Homo Sapiens Sapienti, (gondolkodó, értelmes ember)! Nálunk megfordult az evolúció? Itt Szentkútpusztán az emberek visszamásznak majd a fákra?

Kovács úr megállította az időt? Ledegradáljuk, leminősítjük az itteni népet, semmibe véve elemi jogokat is? Ez volt mindig a polgármesteri jelszó! Beadványaikat eldugni, mindent törekvésüket megtorpedózni aljasul!
Felháborítónak tartom, hogy a Szentkútpuszta népének egyetlen méter szilárd burkolatú útja sincs, még a mentő is esős időben csak sártengerben tud bejönni némely helyre. Ha tolják…
Én már toltam mentőautót! 2010-ben! Most is, a nagy esőzések után, szörnyű állapotok vannak, de ez ugye senkit sem érdekel. Caplasson a csóró szentkúti a sárban…!
Lényeg az, hogy a polgármesternek, és csatlósainak 16 milliós aszfaltozott útja legyen a szőlőbe, a vidám közös ivászatokra!

Felháborító! Ez szégyen! Hogyan szavazhatta ezt meg a képviselőtestület? Milyen emberek ülnek ott? Talán mi szentkútiak elítélt rabok vagyunk?

Mi csak a REMÉNY RABJAI vagyunk! Reménykedünk, hogy ősszel a választások végre változásokat hoznak, és a polgármesteri székbe végre, MÉLTÓ ember kerül!
Bízom abban, hogy Szemely lakosságának már elege van az önkényességből, és nem lehet tovább zsarnoki önkénnyel vezetni!

Igen, REMÉNYKEDEK Szentkútpuszta jövőjével kapcsolatban is! Nem csodákat várok, csak azt, ami MINDEN EMBERT JOGOSAN MEGILLET! És várom, hogy a méltatlanná vált, a lakosság zömének szemében MÁRA MÁR kiismert, és elítélt polgármester eltűnjön végre, hajbókoló, fenéknyaló képviselőivel együtt!
Változásnak kell jönnie, ez a helyzet tarthatatlan, nem folytatódhat!
A Remény Rabjai vagyunk…

Írta: Herczeg László szentkútpusztai lakos.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://szemelyinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr752172358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szentkúti 2012.06.21. 11:31:20

De semmit nem is becsülnek meg!Mindenki tudta,hogy állattartó telep mellé költözik!Most meg mennek a feljelentések,mert büdös van!Nem tartják rendbe a saját portájukat se!Tisztelet a kivételnek!Hol van olyan falu ahol a gyűlésen semmi másról nem szól a történet csak arról,hogy mikor kapnak segélyt!Ilyen csak szentkúton van!Büszkék is lehetnek magukra!!!Csak így tovább!!!!!!!!!Hajrá szentkút!!!
süti beállítások módosítása