2010.07.11. 15:00| Szerző: donki


Bizony sok víz lefojt már Szemelyben a Bubánon, mióta a „tahóság diktatúrája” tobzódik önfeledten a hatalmon, de Szemely Önkormányzata még mindig tud meglepetést okozni a sokat tapasztalt népének.
A kétbalkezes alkimistákat megszégyenítve, képesek még az aranyból is szart csinálni.

Legújabb szerencsétlenkedésük az elkészült játszótér avatása kapcsán bontakozott ki.

Hisz nem elég, hogy egy informatikai céget –a pécsi Rellüm- bíztak meg a kivitelezéssel, csak úgy haveri alapon, mely a pletyka szerint kellőképpen besározódott a pécsi egyetemi gazdasági visszaélések kapcsán, de a játszótér avatását is sikerült elbarmolniuk.
A nagy esemény meghívója kikerült a szemelyi hirdetőtáblákra, stílusosan elképesztő formában.

A kézzel írott sajtcédula szerint 2010. júl. 17-én 14 órára meghívnak minden 10 éven aluli gyermeket és szüleiket az ünnepélyes avatásra. Aláíró: Szemelyi Önkormányzat.
 

Az időpont időzítése tökéletes, hisz a faliújságon szereplő másik plakát szerint a Szemely Holnap Egyesület éppen júl. 16-17-18-án tartja meg a falu gyermekei számára a már hagyományos, évente megrendezésre kerülő, és nagy népszerűségnek örvendő kerékpártúráját.

Mivel a túra időpontja és plakátja már előbb nyilvánosságra került, ezért talán érthetetlennek tűnik az önkormányzati rendezvény időpontja egy 458 fős településen.
De nem az!

Az önkormányzati „oszd meg és uralkodj” elve itt kibővül a „foszd meg és uralkodj” elvével.
Hiszen a játszótér felújítását mind a gyerekek, mind a felnőttek már hosszú évek óta várták.
Most végre elkészült, a közel 8 milliós !!! beruházás, -minden bizonnyal a régió legdrágább játszótere-, melyre 6 milliót az állam adott.
Ám a falu közösen nem örülhet az elkészültének.
Minek az, hisz a 16 milliós „királyi sztráda” is csak stikában –ahogy készült- lett használatba véve! Hiába nem szeret hivalkodni a dicsőségével a király és sleppje.

Közben meg, jelen esetben megfosszák a gyermekeket, és nem csak a túrázókat, hanem kirekesztő módon a 10 év felettieket is attól az élménytől, hogy ünnepélyesen átadják számukra az „unyiós” birodalmukat.
 

Az önkormányzat azonban itt még rá tett egy lapáttal!
Ugyanis a 10 év alattiak sem csak úgy ukk-mukk-fukk mehetnek ám ünnepelni!
Előtte, még júl. 15-ig jelentkezniük kell, hogy részt kívánnak venni az avatáson.

Tehát regisztrálják a résztvevőket, sőt a kedves szülőknek lehet, hogy még hűségnyilatkozatot is tenniük kell, hogy az önkormányzati választásokon megfelelő helyre biggyesztik az ikszet.
A szerencsés regisztrált gyerekek között kisorsolásra kerül, hogy ki mondhat köszönő versikét, és fődíjként, ki csókolhat kezet a nagy jótevőnek, Pali király bácsinak.

Egyáltalán mi jogon szelektálják már a gyerekeket is, hogy ki jöhet és ki nem?
A játszótér bejáratánál a kigyúrt szekusok ellenőrzik majd a regisztrációt, és elhajtják a kerítésnél az utcáról kíváncsiskodókat? És aki regisztráció nélkül véletlenül arra sétál, azt megvízágyúzzák?
Így téve emlékezetesen zártkörűvé a falu nagy napját, a játszótér avatását?
Teljesen meghibbant az önkormányzat? Vagy így akarja fitogtatni a még meglévő hatalmát?

Bizonyára a rendezvényekkel telített önkormányzati naptárban nem találtak más időpontot a játszótér avatására, vagy csak a nemkívánatos személyek részvételét próbálták ily módon megakadályozni, nehogy már kiszámolja valaki, hogy mi is került ezen, annyiba!
De a rossznyelvek szerint, az is lehet, hogy az ünnepségre bizonyára meghívott, nyertes kivitelező cégvezetőjét, csak ebben az időpontban tudják rabszíjon elővezetni?

Mindenesetre a cetlis-stílus önmagáért beszél, pontosan ez az, ahogy a helyi önkormányzat intézi a falu ügyeit, messze letojva a falu lakóinak önérzetét és megbecsülését.
-Minek cifrázni a dógot, a paraszt meg örüljön, hogy kap valamit a kölke!-
És a "drága jó" képviselők közül senkinek sem tűnt fel, hogy ez így nagyon gáz!
Sőt égő!
Pláne annak tudatában, hogy nem is oly régen 1 milliót tapsikoltak el az „e-pont” állítólagos fejlesztése kapcsán.
Most már,se papír, se nyomtató, se titkárnő, se „e-pont”, se honlap?

Mi maradt a királyi önkormányzatnak?
Csak az übertahó!

Így ünneplünk mi 2010-ben, Szemelyben, Magyarországon.
Na de ha, ilyen az ünnep, milyenek a hétköznapok?
 

A bejegyzés trackback címe:

https://szemelyinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr122144486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

waterfall 2010.09.20. 14:43:19

Te Donki! Olvasod te egyaltalan, miket irsz vagy csak ahogy kipattant nyomkodod a billentyuket? Mi lenne ha ki venned a fejed a seggedbol es korul neznel kicsit!? Mi neked a bajod? Nezz vegig a blogodon es talalj ot olyan mondatot ahol nem ocsarolsz hanem dicsersz valakit vagy valamit. Nem fog sikerulni mert nincs ilyen. Mi a francert laksz te egyaltalan ebben a faluban ha neked itt "ubertaho" mindenki??????? Egyaltalan jartal ezek kozott az emberek kozott? Eltel tarsasagi eletet ebben a faluban? Es ha a polgarmesterrel bajod van mondd meg miert nem indulsz te is es miert nem mutatod meg milyen uberfasza gyerek vagy? Lehet hogy a polgarmester nem a legtokeletesebb, de 18 eve azert mindig megvalasztottak. Biztos azert mert a falu lakossaga egyszer csak azt mondta maganak; Valasszuk mar meg a Palit ujra hadd legyen szar megint negy evig. Es ez igy megy mar 18 eve. Nezd meg a jo oldalat is hogy miket tett a faluert eddig. Hogy engedheted meg magadnak hogy olyan embereket akiket szemelyesen nem is ismersz a foldbe tiporsz, porig alazol csak mert neked mindenkivel bajod van. Azt gondolom neked magaddal van a legnagyobb problemad es sajat magad vagy a sajat magad ellensege!
süti beállítások módosítása