2009.09.15. 13:20| Szerző: donki
Már számtalanszor a szememre vetették, hogy csak a negatív dolgokat veszem észre a szűkebb hazám Szemely esetében, és az örömteli események hidegen hagynak.
Nos akkor közkívánatra következzék egy csokorra való válogatás a közelmúlt örömködös történéseiről, nem időrendben.
 
Újra talpon a hirdetőtáblák
Még a tavaszi viharok (március, május) következtében a falu három hirdetőtáblája közül, kettő – az információk súlyától megrogyottan – elhasalva jobblétre szenderült. Gondos önkormányzatunk nyomban intézkedett a létfontosságú tájékoztató eszközök pótlásáról. Azonban, hogy az új táblák megfelelő állóképességgel rendelkezzenek, -és nehogy már áldozatául váljanak mindenféle kósza szélnek-, ezért május végétől, három hónapos edzőtáborba vonultak a kultúrház jótékony hűvösébe.
És lám szept. 15-re már el is foglalták megszokott helyüket.
 
Túlélő verseny
Az E-On Energiaszolgáltató Kft. a szemelyi hűtőládák számára túlélő verseny hirdetett. Az elmúlt hónapokban megrendezett többnapos, napi 8 órás áramszünetek hatására Szemelyben a húsfogyasztás az országos átlagot jóval meghaladó mértékben növekedett. A hűtők jegesedése valószínűleg megoldja a föld drámaian megcsappant jégtakarójának pótlását.
Másrészt köszönjük az E-On fáradozását, hogy még időben felkészít bennünket, az esetlegesen elhúzódó válság következményeire, hogy milyen lesz az, ha a villanyszámlát sem tudjuk majd kifizetni.
 
Majdnem Foci-Gála
Sikeresen szerepelt a szemelyi focicsapat az Alkotmány-napi Foci-Gálán. Mivel a Szemelyben megrendezett foci-tornára az ellenfelek közül csak egy csapat jött el, így sikerült dobogós helyen végezni az „aranylábúaknak”.
 
Informatikai gyorstalpaló
Az önkormányzat jóvoltából ingyenes informatikai tanfolyamot szerveztek a lakosság számára. A háromnapos cybermami-papi képzésen a nagyszámú (40-nek látszó 10) érdeklődő, átfogó ismereteket szerezhetett a számítástechnika világából, hiszen megtanulhatta, hogy hol kell a számítógépet bekapcsolni.
 
Kihelyezett testületi-ülés
Rosszmájú híresztelés, hogy a képviselőtestület az egész nyáron csak a lábát lógatta, mert nem volt testületi-ülés. Ezzel szemben igenis tény, hogy még nyáron is a falu érdekében ténykedtek. Hiszen nem törődve azzal, hogy a polgármester éppen a jól megérdemelt pihenését tölti a tengerparton, a lelkes képviselői csapat családostól felkerekedett és leruccant horvátba a falubusszal. Egy rendkívüli testületire. Bizonyára ott kellett eldönteni a beiskolázási támogatás tanulónkénti mértékét.
 
Hálaadás napja
Szemely önkormányzata szept. 15-re hozta előre a „hálaadás napját”.
Ugyanis ezen a napon kapják meg a diákok a beiskolázási támogatást. A 6-7-8 ezer Ft-os fejenkénti támogatások Szemelyben már évek óta alanyi jogon járnak, nem kell rászorultsági alapon megigényelni. Mindössze egy iskolalátogatási igazolás kell, és már dől is a lé.
Ezekben a napokban többen is (a Szonda Szemejos szerint) hálaimájukba foglalják a „nagy jótevő” Pali-bácsi nevét. Pedig a lé, -kb. 1 milla- a közösből csordogál...
 
Dalol a fűrész
A szemelyi Erdőbirtokossági Társulás jóváhagyó bólintása következtében szeptemberben végre engedéllyel, ismét felhangozhatott a „Fűrész-dala”, a közkedvelt helyi sláger.
A nagyszabású erdőrablógazdálkodás – még egyszer nagyot markolunk - következtében eltűnhet a sokak szemét bántó kiserdő, és végre szabad kilátás nyílhat a nemsokára elkészülő M60-as autópályaszerű valamire.
 
A Vivaro álma
Megkezdődtek a falubusz garázsának építési munkálatai. Még a rossz idő beállta előtt, igyekeznek az összkomfortos rezidenciát elkészíteni. Habár a falak még nem állnak, de az odavezető behajtóút már díszkőburkolatot kapott. A falak hiánya biszonyára a jakuzzi könnyebb elhelyezését szolgálja, hisz a garázsra szánt 3 millióból fussa.
 
Határidő felelős
Az önkormányzat jó gazdaként törődik a lakosság életkörülményeivel. Még mielőtt a hebehurgya nép csak úgy elszórná a nehezen megszerzett jövedelmét, az önkormányzat a körjegyzőség közreműködésével segítő kezetzsebet nyújt a forintok megfelelő elhelyezésére.
Az adók behajtására tett kísérlet időszerűségét senkisem vitatja, hiszen a kassza bizonyára már kellőképpen le van pusztítva. Feltöltése indokolt.
Csak ugyan ki bízná a pénzét olyanra, aki még az előző költségvetési évvel (2008) sem számolt el a falu lakossága elött.
 
Az utolsó ellenálló
Szemely község sikeresen ellenáll az új divathóbortnak.
A Leader program néven elhíresült divatirányzat követői nem szégyenlik a településük nevét holmi ócska egyen „Leader község”, „Leader település” táblával elcsúfítani. A környék falvai már mind behódoltak, de Szemely még büszkén tartja magát. Hála a polgármesternek, aki ilyen össznépi pénzosztogatós, táblázódós banzájokban nem vesz részt.
 
Megjelent a „glasnik”
Immár második alkalommal örvendeztette meg a lakosságot és nem utolsósorban önmagát a szemelyi önkormányzat, a faluújság gyanánt megjelentetett kiadvánnyal.
Erről majd még bővebben...
 
És akkor még nem is szóltam az „egyesületi” történésekről, de arról bárki olvashat az újságjukban, vagy a honlapjukon.
 
Ha jobban belegondolok, valóban sok szép dolognak örülhettünk az elmúlt néhány hónapban.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://szemelyinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr31383344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kabócka 2009.09.15. 14:48:18

Informatikai gyorstalpaló
Az önkormányzat jóvoltából ingyenes informatikai tanfolyamot szerveztek a lakosság számára. A háromnapos cybermami-papi képzésen a nagyszámú (40-nek látszó 10) érdeklődő, átfogó ismereteket szerezhetett a számítástechnika világából, hiszen megtanulhatta, hogy hol kell a számítógépet bekapcsolni.

FUFFFUUUUFFFFU (de ezt nem érted ......)

Kabócka 2009.09.15. 14:51:58

Majdnem foci??? Gyere velünk és focizz!!!! Hidd el jó lesz!
süti beállítások módosítása