2009.10.15. 18:30| Szerző: donki

A szemelyi együttgondolkodók körében már többször is felvetődött -hol titokban, hol nyilvánosan-, hogy Szemelyben van-e, és ugyan lesz-e élet Kovács Pál után?

A kérdés puszta felvetése, nemisolyan régen még felért egy istenkáromlással. A válasz csak egyértelmű NEM lehetett.

Azonban azóta elég sok víz lecsordogált a Bubánon... A 18 éve töretlen népszerűségnek örvendő uralkodó sleppje körében is egyre inkább felütötte fejét a kétség, vajon mi lesz Pali bácsi után. Az évek hosszú során át, a higgadságáról és kiváló politikusi trükkjeiről közismert Kovács Pál polgármesternél lassan egyre inkább elszakadni látszanak a kötélidegek. Az mindig is köztudott volt, hogy az ellenvéleményt, a kritikát nem szívleli. Talán ezért is szerette, ha az udvartartásában a képen is látható, -de ezek nem azok- lények vannak. /elnézést a képen szereplőktől/

A sorozatosan napvilágra került törvénysértő ügyei kellőképpen borzolták az uralkodóház, valamint a közvélemény idegeit. De, mint tapasztalhattuk, kis hazánkban nincs az az egetverő disznóság, amiért egy megválasztott funkcit időnap előtt ki lehetne ebrudalni a bársonyszékből. Ha az erkölcsi tartásnak már a szikrája is hiányzik belőle, nyugodtan végig baromkodhatja a következő választásokig a hivatali idejét, a választók pénzén... testületi segédlettel...

Jelen esetünkben, a szemelyi uralkodót már erősen flusztrálhatta a helyi és országos médiában betöltött negatív szerepe, mert eddig sohasem látott módon kívonta magát a közügyek gyakorlásából. Hosszú-hosszú -bizonyára megérdemelt- szabadságokra vonult a nyár és az ősz folyamán. Vagy hivatalos tanulmányutakra? A falu közéletének ütőere helyett inkább a horgászbotján tartotta dolgos ujjait. Bizonyára ezért is kapja a fizetését.

Azért, még a pihire vonulásai előtt rendberakatta a szemelyi "hungaroringet". Mert a jó közélet titka elvtársak, az évente lefestetett, fekete-fehér szegélykövekben leledzik. Ezt megmondta a tavasember is.

Jó gazdaként még elrendelte a -most már engedélyezett- fakitermelést. Hiába nehéz dolga van annak, aki mindenhol a főnök. Potom kb. 2000 köbmétert az Erdőbirtokosság erdejéből.

Sajnos a játszótérre, a falunapra, a közmeghallgatásra, és a testületi-ülésekre, és az Önkormányzati Törvényben meghatározott egyéb hülyeségekre már nem volt energiája. Meg hát várta a nagy feladat, a külhoni halak táplálkozási szokásainak vizsgálata.

Azonban, amíg Pali király csak lógatta-lógatta, Szemelyben nem állt meg az élet. Csodák-csodájára Pali király nélkül is felkelt a nap, az élet ment tovább.

Sőt bekövetkezett az, amire senkisem számított.

Testületi-ülés Kovács Pál nélkül!? Na, ilyen sem volt még.

Az alpolgármester Buják úr, sebtében összerittyentett egy kis önkormis rendkívülit. Természetesen a nyilvánosság teljes kizárásával. Ez érthető is, hiszen először debütált ebben a szerepkörben, és kinek hiányozna, ha esetleg belesülne a mondókájába. Levezényelte, a fijjug megsavazták. Minden bi heppi! /nem kell egetverő dolgokra gondolni, csak a szokásos már lezsirozott ügyek...Bursa és társai.../ Ezért csak nem fogják hazarendelni a királyt? Megy ez nélküle is...

És ezzel már meg is adta a választ a kétkedőknek, hogy van-e élet...?

Igen is van! Szemelyben van élet Kovács Pál után!

És lesz is... a Kovács Pál és a hozzá hasonlók nélkül is... Reméljük!!!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szemelyinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr21452391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anoním alkoholista 2009.12.26. 17:50:25

inkább bábos nélküled lenne élet!
süti beállítások módosítása