2009.11.13. 18:30| Szerző: donki

Ahogy beköszönt a késő őszi időszak, rövidülnek a nappalok, a hideg trutymós időjárás következtében az emberek egyre inkább vágynak a szívet, lelket melengető dolgokra.

Szemely község Önkormányzata számára is elérkezett az idő, hogy felettébb örömteli események kapcsán, egy Testületi-ülés keretében hivatalosan is hangot adjanak megelégedettségüknek.
2009. nov. 10-én, a képviselők és a megjelent érdeklődők feszült figyelemmel lesték, amint Kovács Pál polgármester a bikacsököt varázspálcára cserélve belekezdett varázslatos mutatványába. Egy kis baki folytán, -bizonyára véletlenül- csak a képviselőket köszöntötte, a vendégeket nem. Egy kis bunkóság belefér...
Az előzetesen megadott napirendipontokon gördülékenyen túljutottak:
  • Megszüntették a már okafogyottá vált Egerági Önkormányzati társulást, melynek létrehozója és elnöke természetesen Kovács Pál volt.
  • Az I. félévi költségvetési rendeletet módosították, -egyhangúlag-, úgy, hogy közben érdemi számadatok és kérdések el sem hangoztak, csak általánosságban repkedtek a milliók.
  • A Bursa Hungarica pályázatokat, -mind az ötöt-, elfogadták és támogatásukról döntöttek. Mulatságosan megható volt Miátovics képviselő hozzászólása, mi szerint ő nem kíván szavazni, hiszen a saját csemetéjéről is van szó, de azért javasolta, hogy meg kéne emelni a támogatás összegét. Az ötlete sajnos süket fülekre talált, így maradt a havi 14.000 Ft-os apanázs –tíz hónapon keresztül-  a felsőoktatásban tanulók számára.
  • A testület egyhangúlag támogatta a polgármester nagy ötletét, hogy a kocsma mögötti önkormányzati területet gyümölcsfákkal kell beültetni. Indoklásként elhangzott, hogy sokba kerül a parlagfű irtása, másrészt a közmunkásokat remekül lehetne foglalkoztatni gödörásásra.
 
Az egyebekben jöttek a nagy durranások, amiért már érdemes volt megjelenni a testületi-ülésen:
  • A bolt és a kocsma bérleti szerződésének felmondása. Állampolgári bejelentésekre hivatkozva az önkormányzat döntött az üzemeltető bérleti szerződésének felmondásáról, mert nincsenek megelégedve a jelenlegi működtetéssel. Felmondási idő két hónap. Arról viszont elfelejtettek dönteni, hogy ebben az esetben meg kell pályáztatni a falu közellátását biztosító bolt és kocsma üzemeltetését. Bizonyára tették ezt azért, mert már megvan a megfelelő kiszemeltjük...???      
  • A tetőfedő-pályázatok tulajdonosai megnyugodhatnak, hisz a nagylelkű testület eltekint a nov. 30-i határidőtől, és 2010. máj. 31-ig kitolta a megvalósulási határidőt.  
  • A nyertes pályázatok során elkészült a falubusz garázsa, melynek költségét 3 millióban állapították meg, és erre sikerült 1,8 milliót nyerni, plusz még 500 ezret. Most már csak a riasztó beszerelése következik, és már a saját helyén csicsikálhat a kis Vivaro.
  • Sikeres volt az „eMagyarországpont” fejlesztése. A kapott 1 millió Ft-ot sikerült, -na, nem számítógépek vásárlására-, eltapsikolni egy háromnapos -a lakosság számára ingyenes- tanfolyam lebonyolításával!!! A számlák elkészültek, minden oké! Három napért egy milla? Szép kis napidíja lehet az oktatónak. Vagy nem is neki?
  • Lesz Játszótér. Nettó 6 milliót nyert a sikeres pályázat, az önkormányzatnak csak az ÁFÁ-t kell kicsöngetnie. Megvalósulhat az anyukák álma, az általuk kiválasztott játékokkal fog benépesülni a hivatal udvara. Persze azért a kerítést is meg kell majd körbe-körbe csináltatni... /Talán marad néhány százezer a játékokra is?/
  • Kultúrház helyett IKSZT. Sikerrel vette az Önkormányzat az első fordulót és elnyerte a hangzatos „Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér” címbirtokosságát, vagyis pályázhat a második körben az állami támogatásra. /Hogy ebből mikor lesz pénz, ki tudja, hisz addigra már kormányzatok és önkormányzatok jönnek, mennek... De mi ezt már megszoktuk, 18 éve rágjuk ezt a gumicsontot.../
  • Mikulás ünnep, helyett a szokásos utcán ácsorgós Mikulásozás. 400.000 Ft-ot kíván az Önkormányzat elkölteni a gyermekek megörvendeztetésére. /persze elgondolkodtató, hogy az Önkormányzat 2004-ben merte utoljára bevállalni, hogy egy ünnepség keretében adja át az ajándékokat a gyerekeknek. És vajon mi lesz a Szemelyi Hírmondó nyereményjátékával?

„A helyes válaszadók között 10.000 Ft-ot sorsolunk ki, melyet a szerencsés nyertes a karácsonyi ünnepségen vehet át.”

      Azt is a Miki néni viszi a nyertesnek, vagy lesz külön „glasznyik karácsony”?

  • Ildikó feladta... A Kovács Pál bejelentette, a szomorú hírt, hogy a körjegyzőnő elhagy bennünket, amit rettentően sajnált, hiszen mégis csak Ildikó volt az a személy, aki sokat tudhatott Kovács Pál ügyes-bajos dolgairól. És most elmegy...Tehette volna ezt egy évvel ezelőtt is, emelt fővel, amikor is erősen állt a nagy balhé, kihátrálva Pali király holdudvarából, nem vállalva a további sikamikát, de akkor nem lépett... Most igen... jobb későn, mint...
Várjuk az újabb áldozatot... Döntés csütörtökön, Szökéden...
 
És itt, véget is ért a nyilvánosság számára rendezett varázslatos produkció, melyből kiderült, hogy világ-válság ide vagy oda, Szemelyben gyön a kánaán! Tuti, hogy 2010-ben lesz még falunap is.
Pénz meg van dögivel, csak nehogy már szóvá tegye valaki, hogy, hol és kinek a zsebében?
Az elégedett képviselők közül végül is senki sem kérdezett semmit, nem firtatta, mikor, hogyan, mibűl? Meg a számlák hol és mibenlétét, úgy tett mindenki, mintha mindent tudna és értene...
Tehát vígan folytatódhat a szemelyi tutyi-mutyi...mert ez ám a Királyság!
 
Ui: November 14-én Szemelyben a Szemely Holnap Egyesület megrendezi a ”Szépkorúak Napját”.
„A rendezvényre szeretettel meghívjuk egyesületünk tagjait, hozzátartozóival együtt, valamint Szemely időskorú / nyugdíjas / lakóit.
Belépőjegyek: SZHE tagoknak: 300 Ft./fő, vendégeknek: 800 Ft./fő.”
 Mivel az Önkormányzat nem támogatja a falu lakói rendezvényét, ezért az SZHE kénytelen belépődíjat szedni a megjelentektől, hogy szerényen megünnepelhessék és megvendégelhessék őket...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szemelyinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr661523019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása