2010.01.11. 15:25| Szerző: donki

 

Szemelyben egy „sikeres” önkormányzati döntés következtében megszűnt a bolt és a kocsma!
Ugyanis a testület 2009. nov. 10-én felmondott a falu közellátását biztosító MOWITIL Bt-nek. A felmondási idő -2 hónap- 2010. jan. 10-én lejárt. A cég annak rendje és módja szerint kiürítette az önkormányzati tulajdonú bolt és kocsma helyiségeit, és felszámolta a faluban végzett tevékenységét.
 
Ez eddig tiszta sor, de vajon mi vezetett oda, hogy a Szemelyben már több mint 10 éve, közmegelégedésre, vagy közmegelégedetlenségre folytatott kereskedelmi és vendéglátó tevékenységet egyszercsak az önkormányzat elégtelennek minősítette.
 
Az köztudott, hogy egy zsáktelepülés boltja és kocsmája nem egy aranybánya.
Pláne akkor, ha a közeli nagy és kisváros multihálózatának választékával és áraival kell versenyeznie egy olyan kis üzletnek, amely csak a helybéli vásárlóerő töredékére támaszkodhat.
Ezt nagyon jól tudhatták a képviselő-testület tagjai is, hiszen napi szinten tesztelték a kocsma működését, és a bolt vegetálását.
Addig ez nem is okozhatott gondot a falu vezetésének, amíg a cég tulajdonosa helyi lakos volt, akit kellőképpen hajlékonnyá lehetett tenni...
 
Azonban a cég közben tulajdonost váltott. Ám ez sem zavarta különösképpen az önkormányzatot, vagyis meg volt elégedve az eddig nyújtott szolgáltatások minőségével.
Csakhogy, úgy látszik az új tulaj dereka nem hajolt kellőképpen bizonyos irányba, és ez már egyre inkább megengedhetetlenné vált.
 
Olyannyira, hogy az évek óta változatlan bérletidíjat -70.000 Ft/hó- testületi döntéssel 2009. márciusában 100.000 Ft/hó-ra változtatták. Holott éppen a képviselőknek kellett nagyon jól tudniuk, hogy ez az összeg egy ilyen üzlet esetében irreális.
De hallgattak Kovács Pál polgármester szavára, aki világlátott emberként látott már olyan boltot, ahol magasabb volt a bérletidíj. Meg különben is jól jön az a plussz bevétel. Ha meg nem tetszik a bérlőnek, el lehet húzni...
 
Csakhogy a bérlő maradt és fizetett. Hónapokon át havi 100.000 Ft-ot. Nyilvánvaló, hogy fejleszteni már képtelen volt.
Itt lépett ismét színre a lelkes önkormis gépezet.Gyorsan megszavazták...
Akkor meg felmondunk neki! Miért? Hiszen fizet.
Azért, mert nem vagyunk megelégedve a szolgáltatásokkal, meg... meg állampolgárilag bejelentések érkeztek, hogy nem fejleszt, meg... meg csak!
 
Erről egy régi vicc jutott az eszembe:
„Találkozik a róka meg a farkas az erdőben.
- Te farkas, verjük meg a nyulat!
- Na és miért?
- Ha van rajta sapka, akkor azért, ha nincs, akkor meg azért!
Így is tesznek, jól elverik a nyulat. Egy hét múlva megint találkoznak.
- Te farkas, verjük már meg megint a nyulat!
- Na és most miért?
- Kérünk tőle cigarettát. Ha füstszűrőset ad, akkor azért, ha füstszűrő nélkülit, akkor meg azért.
Így is tesznek, megkeresik a nyulat és eléállnak.
- Te nyúl, aggyál már egy cigit nekünk.
- Na és milyet kértek, füstszűrőset, vagy füstszűrő nélkülit?
- Hmm... Nézd már farkas... ezen már megint nincs sapka!”
 
A szót tett követte és az erdő "nagy állatai", elintézték a nyulat.
 
Felmondtak neki..., de mi lesz a bolttal és a kocsmával?
 
Tuti, hogy már meg volt a megfelelő kiszemelt, hiszen csak napok múlva kaptak észbe, hogy akkor pályázatot kellene kiírni a működtetésre. Csak, hogy a törvényesség ne sérüljön.
Persze azért más helyeken előbb kiírják a pályázatot, esélyt adva a jelenlegi bérlőnek is az indulásra. Meg ha nem jön össze az új jelölt a régi, még mindig maradhat. De ezzel jelen esetben nem kell foglalkozni, hiszen meg van a tuti befutó!
A pályázat beadási határideje 2009. nov. 30. volt.
Aztán lőn nagy csend. Senki nem tud semmit, de Pali bácsi majd elintézi...
Eltelt a december és eljött a január 8.
„Búcsúest a kocsmában” Míg a kiebrudalt bérlő pakolt, a képviselők színe-java sörözgetve jópofizott a lépcsőn.
És ekkor megtörtént az, amire senkisem számított.
Kovács Pál polgármester telcsizett a kirúgottaknak:
 - Mégis maradhatnak, mert nincs új bérlő, és ha lehetne, akkor addig, amíg nem lesz, nagy kegyesen megengedem, hogy dolgozz a faluért, hogy aztán mégegyszer kirúghassalak.
 
És ezt komolyan is gondolta! Ó milyen kedves, cuki "tökös gyerek"!
Miután azok, mindent elkótyavetyéltek, buktak egy csomó pénzt, megalázták őket, és akkor egy polgármesteri nyáladzásra majd mindent elfeledve ismét csatasorba állnak, csakhogy ne sérüljön Kovács Pál nimbusza.
 
Sérült!
Bolt, kocsma bezárva. Közellátás nulla.
 
Semmi gond! Mert jött egy „Hírlevél”, és a problémák megoldva.
 
Az arcátlanság netovábbja!
 
Az a Kovács Pál, aki a képviselők sűrű bólogatása közepette ilyen helyzetbe hozta a település lakóit, legfőképpen azokat az időseket, akik az alapvető élelmiszereket a helyi boltban szerezték be, azokat egy ilyen polgármesteri hírlevél hazugságaival igyekszik megetetni.
A nyilvánvaló tisztességtelen szándékát jól példázza, hogy a „Hírlevél” nem jutott el minden házhoz, -bizonyára sokallta a 135 db-ot-, hanem egy lista!!! szerint kaptak az arra érdemesek. /már erről is készült lista?/
 
Az tény, hogy a pályázat beadási határideje nov. 30. volt.
Tehát tudhatta, hogy van-e érdemi jelentkező, vagy sem. A pályázatokat a testületnek el kellett volna bírálni, és eredmény hirdetni, hogy az új bérlő még időben fel tudjon készülni, hogy a szolgáltatás és az ellátás folyamatos legyen a lakosság számára.
 
Kovács Pálnak 39 napra volt szüksége, hogy rádöbbenjen, hogy nincs új bérlő. Akkor vajon decemberben az újabb jelentkezőt vajon miért utasította el, arra hivatkozva, hogy már meg van az új bérlő? És miért csak a felszámolás után szólt, hogy a MOWITIL Bt. folytathatja?
Közben meg csak hazudott, és hazudott... Átverte a testületet, az embereket, a jelentkezőket és a kirúgott bérlőt is. Vajon miért???
 
Netalán a képviselők előtt is titkolta, hogy vár a „titkos” mutyi-haverra?
Persze gondolhatta, hogy úgyis ő dönti el ki lesz a zsebének kedves...
Ennek érdekében feláldozta a falu lakóinak ellátását. Majd gyorsan megváltoztatva a pályázati kiírást, a jelentkezési határidőt 2010. jan. 31-re módosítva.
 
Tudott-e a testület a csalásokról, és vajon a játszótér pályázat is ilyen formán van kezelve, hiszen ott is már dec. 15-én lejárt a jelentkezési határidő?
 
A nagylelkűnek tűnő felajánlásával –bevásárlásra a falubuszt-, tovább apasztja a falu pénzét, és vajon tisztában vannak-e a képviselők azzal, hogy a bolt és a kocsma szolgáltatás újra indíttatása mennyi pénzbe fog kerülni az önkormányzat számára?
Amit persze szintén a közpénzből fognak fizetni!
 
Ráadásként a pofátlanság teteje, a bűnös polgármester, Kovács Pál, aki ilyen helyzetbe hozta szándékosan a falu lakosságát, még a türelmünket és a megértésünket kéri.
 
NINCS!!! ELFOGYOTT!!!
 
Ui: Bocsi, hogy megint negatív lettem...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szemelyinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr381663723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

turulspot 2010.01.12. 20:07:41

Donki, már azt hittem elpunnyadtál, a hírlevélre csak két nap múlva reagálsz? Egy kicsit komolyabban vedd a tömegtájékoztatást!
Éljen a Királyság!
Az még csak O.K., hogy a Gyöngyike meg a csingilingis pótolni próbálja a bolt hiányát, de mi lesz a kocsma törzsközönségével? Vagy a mozgóárus piáldaként is működik?
Követeljük az önkormányzati bögrecsárda létrehozását!
Ilyen nehéz időkben egy falu nem lehet meg "kultur-center" nélkül! Paulinnyóék hol fogják osztani az észt? Mi lesz a jó kis "munkaértekezletekkel"?
süti beállítások módosítása