2010.07.23. 11:03| Szerző: donki

A híresen hírhedt szemelyi főszakács Kovács Pál, aki mellesleg polgármester, király, és a helyi mindenható, fantasztikus produkcióra vállalkozott.
Kánikula ide, hőguta oda, de újratöltötte az önkormányzati kolbászt, a „Pali kobászt”.

Mivel az ínyenc főszakács mindig is az egységes íz-világot kedvelte, bizonyára örömmel konstatálta, hogy az általa oly szeretett, míg mások által erősen fikázott, kolbászából önként távozott az oda nem illő ízeket képviselő két „buzgó mócsing”, akiket minden próbálkozása ellenére sem sikerült bedarálnia.
A két távozó lemondó nyilatkozatán még meg sem száradt a tenta, Pali szakács máris az újra töltésen szorgoskodott.
A máskor „patópálosra” vett ügyintézés, ebben az esetben hiper-sebességre kapcsolt.
Nem csoda, hiszen nyár van, még megromlana a töltött árú, vagy esetleg más összetevőknek is távozhatnékja támad a /vég/bélnyíláson, aztán oda a dédelgetett kolbász.

Szerencsére a 2006-os önkormányzati „miből főzhetünk” listáján, a következő összetevő épp egy kedvelt adalék volt, mely átérezve a feladat magasztosságát vállalta, hogy két hónapra beköltözik a bélbe. Már amúgy is régóta vágyott rá, nem beszélve, hogy amúgy is fő összetevője a helyi kisebbségi címkével ellátott finomságnak, meg a nagykolbász állagát is meg kell őrizni.
Csakhogy a bél még így is lötyögött a benntartózkodókon, hiszen még hiányzott a teljességhez egy összetevő.

Azonban ekkor váratlan dolog történt, hiszen a következő adalék nem engedelmeskedett Pali szakács szorgos kezeinek. Megmakacsolta magát, és nem volt hajlandó, erre a kis időre sem a nevezetes „Pali kobász” tölteléke lenni. Pali szakács minden fondorlatos eszközzel győzködte, közben azt sem vette észre, hogy pont ezt az adalékot szívatta meg hónapokon keresztül, a segélye ügyében, mert „patópáléknak” derogált februártól júniusig összetolni a seggüket egy testületi röfögésre.

Pedig milyen szuper lett volna, ha a címkére felírhatták volna ennek az összetevőnek is a nevét, a fikázók nem mondhatták volna, hogy ízetlen foss a „Pali kobász”.
Na mindegy ez nem jött össze, majd a következő töltésen, ahol következhet a következő töltelék.
Addig meg marad a löttyedt kolbász, de legalább az íz-világgal már nem kell törődni.
Egységes! Öt igenes!

Ui:
Szemely Önkormányzatának 2010. 07. 22-én megtartott testületi ülésén a két lemondott képviselő helyett, két új képviselő került volna a testületbe, de csak egyikük vállalta a két hónapra szóló megbízatást.
Sárosácz Mihály, aki a helyi és a megyei horvát kisebbség elnöke is, letette az esküt.

Folyt.köv.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://szemelyinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr572170601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása