2008.11.30. 14:59| Szerző: donki

Rendkívüli űlést tartott Szemely képviselőtestülete.

Az ominózus november eleji nyílvános testületi űlést követően, mikor is az önkormányzat fejére lettek olvasva a közighivatal által megállapított törvénysértések, a testület sebtében megtartott egy rendkívüli összejövetelt, melyre sajnos a nyilvánosságot már nem tudták meghívni, hiszen az idő és a sürgősség felülírta a demokrácia szabályait.

De, vajon mi lehetett, e bősz kapkodás oka, hogy így, tűzoltómunkával kell a falu ügyeit intézni? Bizony egy rettenetes, és váratlan esemény miatt kellett a helyi honatyáknak, minden egyéb, halaszthatatlan tevékenységüket felfüggesztve, világmegváltó gondolatokkal a kobakjukban beseggelniük a polgármesteri hivatal intézményébe.

Az uralkodó, Kovács Pál közölte a hihetetlen felkavaró hírt, hogy minden fáradozása ellenére sem sikerült eltörölnie a naptárból a december névre hallgató hónapot. És mint, köztudott ilyenkor jön a Mikulás.

Vagyis a szemelyi sajátos változata a Mikulás ruhába bújt Jézuska, a nyuszi, vagy legalábbis az önkormis ajándékosztóként elhíresült, -nyilvánosság elött nem beszélek-, alpolgármester, felesége, az álruhás Télanyó. Gyorsan dönteni kellett, e váratlan esemény lebonyolításának mikéntjéről.

Fő a hagyomány! Semmi mikuláscsomag, helyette a müanyagfeldolgozó kisiparosok megsegítését szolgáló ajándékhalmaz kb 4000 Ft/fő értékben. Hadd vakuljon a paraszt és a kölke, és legyen hálás is. Népünnepély nem kell, mert még véletlenül a szülők megosztják a gondolatukat egymással. Osztogatás az utcán este sötétedés után, jó ha esik a hó, az eső, szitáll a köd. A kölkök meg ázzanak-fázzanak, tudják meg az élet nem habostorta.

Persze a nyugdíjasok pofáját is be kell fogni, arra is jó lesz pár ezer Ft. Így áll helyre az önkormányzat népszerűsége. Ára, sok százezer froncsi, de legalább nem mondhatják, hogy csak magunk felé hajlik... amíg van lové a kasszában...

No? Megszavazzuk? Meg hát...

Persze, azért a nyilvánosságmentes alkalom, adott arra is lehetőséget, hogy jól megdorgálják a két renitens ellenzékit, akik képviselő létükre nem általlották aláírni a képviselőtestület feloszlatását követelő szabad véleménynyílvánító ívet.

Eztán a pofátok laposs!

Címkék: mikulás bunkó szemely  |   | 1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szemelyinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr81796203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jollipuki 2008.11.30. 18:29:29

Na ezeknek a képviselőknek utilapút ajándékba!
süti beállítások módosítása