2010.07.08. 13:23| Szerző: donki

A közelgő önkormányzati választások szele bizonyára megérintette Szemely község képviselő-testületét. Ennek tudható be, hogy szükségesnek látták egy gyorstalpaló kozmetikai tanfolyam elvégzését, melynek eredménye már meg is mutatkozott a 2010. jún. 3-án megtartott testületi ülésen.
A két renitens „ellenzéki” képviselő távolléte miatt a „nagy csapat”, -Bosnyák Mihály, Buják István, Miátovics Mihály-, Kovács Pál polgármester vezényletével nyugodtan megkezdhette az önkormányzat eddigi dicstelen működésének kozmetikázását. Azonban a „felkentek” által felkent „make up” sem volt elég elfedni a valódi szándékukat.
A visszafogott hangnem, a pozitív közös akarat minduntalan hangsúlyozása csak egy silány erőlködésbe torkollott, melynek egyetlen célja, hogy a jelenlévő érdeklődők elől eltüntesse önkormányzati szennyest.
 

Hiszen egyetlen szó sem hangzott el az elbukott IKSZT pályázatról, a határidőre el nem készült játszótérről, a meg nem valósult regionális borversenyről, és arról sem, hogy vajon mi akadályozta meg a képviselő-testületet, hogy febr. 11. óta nem tartott testületi ülést, mellyel rettentő kellemetlen helyzetbe hozta a február óta segélyre váró családokat.

Helyette volt viszont a közös akarat, hogy ismét lesz útépítés. Na nem csak a betervezett felújító kavicsozgatás a szőlők felé vezető sztrádákon, hanem valódi aszfaltozás!
De nem a szokásos pályázatfüggő, kuncsorgósan, önrészesen „jól gondoljuk meg elvtársak, mire költjük a pénzt”.
Nem bizony! Csak úgy lazán zsebből kirittyentve 8 milliót, még pedig a „járhatatlanul veszélyes” Ibolya utca leaszfaltozására. Mely így a szélén 25-25 cm-rel megszélesítve fogja reprezentálni a közös akaratot.
Érdekes módon erről a közös akaratról még sem a költségvetési tervezetben, sem a közmeghallgatáson nem hallottunk.
Akkor még, valami „kultúrházasan nemzetiségies IKSZT” volt a legfontosabb cél, hiszen 18 éve erre spórol a falun az önkormányzat.
Most meg csak úgy zummbele?
A „négyek” eldöntötték!
Gyorsan megszavazták, sőt a kivitelezőt is kiválasztották!
Csak azt nem mondták meg, hogy miből fizetik ki? És vajon miért ez a kapkodó sietség?
Bizonyára ez már a „B-terv” része, hogyan nullázzuk le a falu megtakarított pénzét.

A legnagyobb durranás csak ezután következett, mikor is eldöntötték, hogy az eddigi három útépítés kapcsán megsarcolt gazdák számára visszafizetik a törvénytelenül beszedett útfejlesztési hozzájárulásokat.
Ez összegszerűen a két bekötőút esetében 1.131.000 Ft, míg a Dubravai út esetében 2.380.500 Ft.
De vajon miért is?
Nos Kovács Pál szerint:

„Volt egy olyan mindenki által elfogadott javallat, hogy az önkormányzat mind a három út tekintetében vállalja a teljes lakossági önrészt. És ebből következik, hogy akik eddig befizették, azok visszakapják a pénzüket.”

A „királyi” indoklás szerint, például a Dubravai út esetében:

„Nagyon sokan a nem fizetők közül is használják az utat. Egy mérhetetlen igazságtalan dolog az, hogy a 100-ból 30-an becsületesen befizették, a többi ember, pedig nem.”

Tehát, ha jól értem, az a problémája a nagyemberünknek, hogy nemcsak a „becsületes” 30, hanem a „becstelen” köz is használja a közutat, akik e magasztos kegyért nem hajlandóak fizetni.
E rettenetes társadalmi igazságtalanság megszüntetése végett a „becsületesék” visszakapják a pénzüket.

Ám, jött a szokásos álszent királyi siránkozás:

„Én ilyenkor mérhetetlenül szomorú vagyok, mert ha jól belegondoltok, ezen a falu nagyon sokat bukott, és ebből a pénzből, ha rendesen befizetik, megtudtuk volna csináltatni a József A. utcát. Őrült károkozás! Őrült károkozás! Mert az is kb. 8-10 millióba került volna.”

Tehát már megint az a „becstelen köz”, akik nem voltak hajlandók bedőlni egy nyilvánvaló csalásnak, és nem fizettek, miattuk nem lehet megcsináltatni a József A. utcát!
Ugye nem az a bűnös, aki 16 milliót, vagyis két József A. utcányit döngöltetett a saját és cimborái szőlőihez vezető sztrádájába?

Mindegy... Fájó szívvel, de vissza lesz fizetve a pénz.
Azonban még mielőtt valaki elalélva maga alá piszkítana a nagy meghatottságtól, e hatalmas „királyi kegy” kapcsán, és önfeledt költekezésbe kezdene az „ajándék ló-vé” érkeztének hírére, még ne rohanjon a pénztárba, mert Kovács Pál szerint:

„Meglehet, hogy később lesz kifizetve, mert le van kötve. Tehát nem a jövő hónapban.”

Tehát a pénz a bankban fial, kb. három hónapig. A kifizetés majd közvetlenül a választások előtt...

Hurrá!
Két év után eldöntik, hogy visszafizetik a pénzeket, melyekről már 2008 júniusában tudták, hogy jogtalanul szedték be a gazdáktól!

De mi lehet e önkormányzati pálfordulás hátterében, hiszen még 2010-ben is azt szajkózta az illetékes elvtárs, hogy a pénzeket nem adják vissza, mert a gazdák nem kérték vissza, hiszen örülnek, hogy remek kavicsos utakon közelíthetik meg a birtokaikat.
Talán angyal szállt a Bubán partjára? Vagy Pali király így kívánja szeretetét kinyilvánítani az imádott népe felé?

Az ok sokkal prózaibb:
a Pécsi Városi Ügyészségre feljelentés érkezett „ismeretlen tettes vagy tettesek ellen” a szemelyi önkormányzati útépítések kapcsán, csalás, hűtlen kezelés, hivatali visszaélés és esetleges korrupció vádjával!

Azonban hála a még meglévő építőanyag-ipari kapcsolatoknak, az elvtársi tégla gyorsan súgott.
 

Így az „ismeretlen tettes vagy tettesek” nyomban suvickolni kezdték az önkormányzati szennyest!

A bejegyzés trackback címe:

https://szemelyinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr32138412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása