2009.01.09. 16:23| Szerző: donki

Már hosszú ideje hiába lesem, hogy frissüljön Szemely honlapja. Úgy tünik itt megállt az idő, habár a kezelő lelkes magyarázkodása óta, - "ezerrel dolgozunk" a friss információk feltelepítésén -, hónapok teltek el. Vagy talán a "nyugalom szigetén" nem történt semmi? Pedig azért volt itt egy és más, ami akár büszkeséggel, vagy hovatartozás szerint, dühhel töltheti el az egyszerű szemelyi polgár lelkét.

Habár valószinüleg nem szeplőtlenül foggant, de a nyertes pályázatnak köszönhetően, karácsony elött megszületett a kis Opel Vivaro. Nemhiába bábáskodott körülötte a polgármesteri slep. Ime az újabb bizonyíték, hogy a "bikacsökös" polginak isteni kapcsolatai vannak. Új út, új falubusz! Volt is nagy öröm, hisz végre a kitanított falugondnok már nem csak a fűnyírótraktort gyűrhette a popója alá. Büszkén feszíthetett is, a friss jogsival, a lesötétített ablakú batár volánja mögött. Végre egy igazi vezető beosztás! Hála Pali bácsinak, aki mellesleg még mindig király! Most már lehet a fan-clubbal dajdajozni menni, közpénzen, és nem kell a saját járműveket használni, költségtérítésért. Természetesen fel is lett avatva az új szerzemény, egy kis újévi, sikondai önkormis wellnesezés alkalmával. Tanulva a kistérségiek jó példájából!

Az, hogy az öröm miért nem lett megosztva az egyszerű alattvalókkal, nyilvánvaló. Minek örömködjenek, hisz a seggük úgysem koptathatja a falubusz üléseit.

A "jóságos uralkodó", azért gondolt a sleppen kívüliekre is, hogy ők is kapják meg a magukét.

A "Falu-Karácsony" résztvevői számára megtiltotta - politikai okokból- a Játszóház által felajánlott tea-délutánt. Szerinte a Játszóház nem vehet részt a helyi civil szervezet, a Szemely Holnap Egyesület rendezvényén. Ezért, a más időpontban megtartott "Gyerek-Szilveszter" szervezői, csak úgy ajándékosan kaptak egy vadászbulisan hányadékos fűtetlen termet, és egy uralkodói dörgedelmes lebaszarintást, hogy, hogy mertek a gyerekek számára szórakoztató délutánt tartani, és különben is milyen pénzből, meg elszámoltak-e a doktornővel az egy évvel ezelött átadott támogatási összeggel, és különben is "ki a király?". Arról, persze mélyen hallgatott Pali király, hogy az önkormányzati 70.000 Ft-os támogatást, - ami egy évre nem egy nagy összeg -, miért nem adta át a játszóház részére. Még jó hogy a szívén viseli a falu 120 gyermekének a sorsát...

Azért, jutott "királyi ajándék" az elégedetlenkedőknek is. A két főgonoszt, Komor Lászlót és Fenyvesi Árpádot becsületsértés miatt bíróság elé citáltatta. A vicc az egészben, hogy a törvénytelenségek elkövetője a törvény erejével kívánja elhallgattatni azokat, akik felfedték a törvénytelenségeket. Nosza törjük össze a tükröt! Elöbb bikacsököl, majd feljelenti becsületsértés miatt az áldozatot.

E feddhetetlen elme, még ennél is tovább ment, hiszen talált még nyolc luzert, akik a nyilvánvaló bünpártolás mellett, szintén roppant kényesek a becsületükre. Óh! Akik számára nem elég a közpénzből megépített sztráda a szőlőjükbe, de még némi pénzecskére is igényt tartanak a makulátlan becsületükön esett csorba kiköszörülésére /a köszörüs számlája természetesen mellékelve lesz/. 

Ha már a tisztelt bíróság sziveskedne elítélni, és példamutatóan felnégyelni a két főgonoszt.

Az már a szegénységibizonyítvány kategória, ha egy 460 fős település polgármestere bikacsökkel, vagy a bíróságon keresztűl kíván kommunikálni a neki nem tetsző lakosokkal. És vannak akik még ehhez boldogan tapsikolnak! A fizetett tapsgépek...

Köszönjük azt a szájbavert demokráciáját!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szemelyinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr38867646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

matyas gyongyi 2009.01.13. 09:58:21

Miért feszitek én a buszba, én csak azt a feladatot végzem amire megkérnek és az mellett ugyanugy elvégzem azt a munkát , amit eddig is meg kellett csinálnom.Légyszives hagyjál ki engem ebbol az egész témábol, mert én mindenkivel ugyérzem hogy joba vagyok, nem ugy mint ti akik ketté szakitjátok ezt a falut.Jo hogy vannak olyan emberek akik ráérnek egész nap azt figyelni hogy én mit csinálok, inkább jönnétek huzgálni a falevelet a -10 fokba és nyáron a +40.be füvet nyirni, amin ugy feszitettem mint a falubuszba.Szerintem a sok éves nehéz munka után lehet hogy kiérdemeltem, hogy feszitsek a buszba, vagy nektek is meg kelett volna probálni, nemcsak egész nap irogatni és másokat ezzel megbántani.Ha elolvasod ezt a blogot és ha problémád van velem akkor saját nevedben válaszoljál.Előre is köszönöm:A Falu Nagyképű Gondnoka!!!!!!

donki · http://szemelyinfo.blog.hu 2009.01.13. 10:44:19

@matyas gyongyi: "Miért feszitek én a buszba, én csak azt a feladatot végzem amire megkérnek és az mellett ugyanugy elvégzem azt a munkát , amit eddig is meg kellett csinálnom."
A választ Te magad adod meg:
"Szerintem a sok éves nehéz munka után lehet hogy kiérdemeltem, hogy feszitsek a buszba"
Na most akkor mi a gond? Mivel nekem veled az égvilágon semmi problémám nincs, ezért bocs, a saját neves téma tárgytalan. Másrészt, ez egy blog, nem faliújság, nem faluhonlap, és nem hirdetőtábla. Nem kötelező olvasni, de ha valaki olvassa, akkor próbálja meg, érteni is.

donki · http://szemelyinfo.blog.hu 2009.01.13. 10:55:09

@matyas gyongyi:
Különben is a falu honlapja szerint, nem is Te vagy a falugondnok!

Vakac 2009.01.16. 11:35:29

@donki: Elkerülő duma. Most már mentegetözől? Vagy valaki mást láttál a buszban "feszíteni"? Nemhiszem. Bárki is a gondnok a honlap szerint, te a Gyönygyiről írtál. Ugyan ilyen felelőtlenűl sértegetsz másokat is. Addig míg számon nem kérik rajtad. Újra arra kérlek, törődj a magad dolgával.
süti beállítások módosítása