2009.03.03. 17:51| Szerző: donki

2009. március 2-án, az esti órákban egy furcsa levél landolt a szemelyi postaládákban. Remélhetőleg mindenkihez eljutott az iromány, ha nem, akkor, íme a kivonatos tartalma, és ami szerintem, a benne rejlő gondolatok mögött van…

Aki a levelet írta, Sárosácz Márk Tibor, -a későbbiekben csak SMT-, szemelyi lakos, aki a leendő falu-újság fő mecénása, s mint ilyen, kipróbálta az igehintés nyomtatott verzióját.

„Tisztelt Lakótársaim, Tulajdonostársaim és Szemely község Képviselő Testülete!

Mindenekelőtt, szeretném megköszönni a szemelyi Képviselő Testületnek, hogy – egyéb fejlesztések mellett – megépítettette a szemelyi zártkerti utakat is.”

 Meg bizony! A lakosság tiltakozása ellenére! De, hol vannak azok az, egyéb fejlesztések?

 Ám, jön egy kis sablon propaganda duma…

 „Egy település infrastruktúrájának fejlesztése, legyen szó csatornázásról, utak, járdák építéséről vagy villamos hálózat bővítéséről, mindenki javát szolgálja a jelenben és a jövőben egyaránt.

Hiszen a lakosságnak komfortosabb életet, kulturáltabb környezetet teremt, emeli az ingatlanok értékét és vonzóbbá teszi a települést az újabb generációk számára is.”

 Ez eddig, nagyon szép, és megható, ha éppenséggel nem tudjuk, hogy ki is ez a SMT.

Aki, Szemely Önkormányzatának Gazdasági Bizottságának a tagja, és köztudott, hogy tevékeny részt vállalt a -12 millióról 16 millióra duzzasztott - Dubravai útépítés pénzügyi kalkulációjának elkészítésében, és az útépítés előkészítésében. Ugyanakkor Kovács Pál polgármester jobb...keze, a képviselőkhöz hasonlóan, földbirtokkal rendelkezik a nevezett külterületi útszakaszon.

 

Tehát, ha jól értjük SMT köszönetet mondott önmagának, és közben megveregette a cimborák vállát is, hogy milyen „tökös” gyerekek vagyunk.

 

Az a kérdés, hogy a polgármester szőlőjéhez vezető külterületi út, milyen mértékben emeli a szemelyi, szőlőhegyi birtokkal nem rendelkező lakosság, - 400 fő - és leginkább Szentkútpuszta lakóinak komfort érzetét, egyáltalán nem érdekli sem Őt, sem a képviselő urakat! /Tisztelet a kivételeknek/

 Majd folytatódik a rizsa…

 „Szemely csak összefogással tud továbbfejlődni! Községünk akkor tud szépülni, épülni, ha mindenki a lehetőségéhez mérten hozzájárul tettel, munkával vagy anyagilag, attól függően, hogy milyen feladatról van szó.”

 Mintha csak egy választási kortesbeszédet olvasnánk! Pedig a választások csak 2010-ben lesznek.

Lehet, hogy SMT már tud valamit? A „bikacsökös” Pali bá mégsem ártatlan?

Csak nem, az előrehozott választásokra gyúr ily keményen? SMT az új polgármester utód?

Minden bizonnyal, mert ezután következik egy kis helyzetelemzés, -a nagyoktól ellesve-…

 „Annak ellenére, hogy Szemely látványosan fejlődik, az utóbbi időben sajnos felütötte fejét a széthúzás, az ellenségeskedés és a kulturálatlan viselkedés.”

 …az bajnak az kikurkászása…

 „Köszönhetően ez egypár személynek, akik soha nem lesznek elégedettek semmivel, talán csak saját magukkal. Ők eddig sem tettek semmi pozitív dolgot Szemelyért.”

Nahát, hogy ezek az "ŐK" semmi pozitívat nem tettek, csak rendezvényezgetnek! Farsangi-bálok, horgászversenyek, ünnepi megemlékezések, játszóházak, kerékpár-túrák, játszótér építés, szüreti-bálok, időseknapi ünnepek, karácsonyi ünnepek, bábelőadások, hagyományőrző néptánccsoport, énekkar, stb.

Mindezt önkormányzati támogatás nélkül!

Az "Ők" adóforintjai, meg merre gurultak, arról nem is beszélve...

Fújj! Semmi útépítés! Semmi egyéni érdek!

Majd…az népnek az útmutatóval az ellátása…

 „Ne hagyjuk, hogy ezek az emberek szétrombolják múltunkat, jelenünket és jövőnket.”

 Ezt már megtette a képviselő testület!

Most jöjjön…az bűnösök megnevezése…

 „Ezek a notórius feljelentők és rágalmazók saját ambícióik elérése érdekében teszik ezt. Az „Ellenzők”, akik nevüket sem vállalják, civil szervezetük mögé bújva áskálódnak, és azt szeretnék, ha az egész település olyan szintre süllyedne, mint az ő környezetük.”

Ezek szerint, ha SMT lesz a király, mindenkinek olyan szép háza lesz, mint neki?

Ejnye Tibike, ha mindenki olyan gazdag lenne, mint Te, akkor hogy lennél a falu leggazdagabb embere!

 „Ők most arra biztatnak másokat is, hogy ne támogassák semmilyen módon ezeket a fejlesztéseket.”

 A gazdagok gyarapodását szolgáló fejlesztéseket?!

 „Pedig látható, hogy feljelentéseik, provokációik rendre kudarcba fulladnak. Csak erről már nem beszélnek olyan hangosan.”

 Ha ez igaz, akkor mire ez a kampány rinyálás?

 Most következzen egy kis öntömjénezés SMT-módra, csak úgy kaffog a nyelv, ahogy körbenyalja saját emberi nagyságát…

 „A Földhivatal mai bejegyzése szerint a dubravai utat érintő területem nagysága nem éri el a 450 nm-rt. Tehát kicsi területnek mondható. Ennek ellenére az elsők között voltam, akik befizették a hozzájárulást, mert tudom, hogy ezzel jót tettem a közösségnek. Hiszen ez az út is azon fejlesztések közé tartozik, melyek hosszú távon a tulajdonosok és az egész település érdekeit szolgálják.”

 Na ja, neki a 85.000 csak egy kis fika, míg másnak egy egész hónap jövedelme…de azért legyünk büszkék rá… menten elolvadok a meghatottságtól...

 A lezárás már szót sem érdemelne, de ne fojtsuk bele a szót a leendő király-utódba…

 „Mindenki a saját józan ítélőképességére és lelkiismeretére hagyatkozzon, amikor döntést hoz a hozzájárulásról.

Ne felejtsük, minden új, amit létrehozunk, az büszkeséggel tölthet el, amire az utódok is jó szívvel emlékeznek majd, és az „Ellenzőkről” már beszélni sem fognak.”

 Mondhatnék Áment is, ha nem olyan valaki papol a józan ítélőképességről és lelkiismeretről, aki nem is olyan régen, a helyszinen, karosszékből nézte végig Kovács Pál büncselekményét, és még nyilatkozott is a Dunántúli Naplóban, a „bikacsökös polgármester” Kovács Pál érdekében:

 „a Horvát Kisebbségi Önkormányzat köszönetet mond Kovács Pálnak, aki bebizonyította, hogy nemcsak kiváló polgármester, de „tökös legény” is, aki amit tett, nyilván okkal tette.”

Valamint, nem SMT volt az aki már több szemelyi lakost is megfenyegetett, hol elköltözésre, hol a feljelentés visszavonására felszólítva? És talán, nem Ő volt az is, aki a DN újságíróját is megfenyegette, mert nem neki tetszőt írt a cikkében?

Ha így van, nem kell aggódni a szemelyi uralkodóháznak, meg van a rátermett utód!

"Meghalt a király? Éljen a király!"

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szemelyinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr3977725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása