2009.03.04. 19:20| Szerző: donki

Jaj, szegény Kovács Pál! Ekkora égést! Már megint az újságból kellett megtudnia, hogy mekkora baromságot csinált! Beleszaladt egy újabb törvénysértésbe, hiszen a költségvetési szavazáson hiányzott a többség, így érvénytelen az egész móka.

Hiába, no, a derék szemelyi uralkodónak, 18 év polgármesterkedés sem volt elég, hogy megtanulja a törvényt. Minek az, hiszen Szemelyben Ő a törvény, igazodjanak hozzá!

Megszokhatta már, hogy elég csak levegőt vennie, és már lendülnek is a kezek.

A legnagyobb gáz az egészben, hogy a szemelyi kíváncsiskodók szemeláttára történt a nagy blama, így holmi mismásolással nem lehetett elsimítani az ügyet.

 

A számokkal mindig is hadilábon állt Pali király, pláne a minősített többség nevezetű valamivel. Még a 2006-os önkormis választások után, gyűlt meg a baja az alpolgármester választás kapcsán ezzel az izével. Hiszen csak féléves ökörködés után sikerült megértetni a keményfejű jelöltjével, hogy „Bzmeg Pisti, szavazz már magadra, mert sohasem lesz belőled alpolgármester!”

 

A körjegyzőnő is szép kis piskóta! A törvényesség őreként csak lapított, vagy a nagy leterheltsége miatt nem sikerült az ujjacskáin kiszámolni, hogy a hat tagú testület esetén, hány fő is a minősített többség. Vagy csak azt tartotta szem előtt, hogy legyenek már túl a költségvetési szavazáson, mert akkor már tuti számára a fizuemelés.

Persze potom, havi 350 lepedőért mit is várhat el az ember?

 

No lett is kalamajka, az újságíró kérdésére! Passzolgatták bőszen, egymásnak a lasztit, kinek is kellene számolni tudni?

 

Pali király azért, nem hazudtolta meg önmagát, - mit szólna hozzá a kedvenc népe, ha kiderül, hogy a király hibázott -,  gyorsan megnevezte a két latort, akik miatt, az annyi, nem lett annyi.

 

Sebaj, ha megesett, megesett…majd hétfőn tesznek egy újabb próbát!

 És a fiúk megszavazzák!

 

Pedig a vészharang már megkondult. Egyre sötétebb fellegek gyűlnek az önkormányzat felett.

De a belső sötétség még nagyobb! A képviseletre képtelen képviselők, nem akarják észrevenni, hogy a király hibát-hibára halmoz… Megteheti, hisz a díszes társulat felhatalmazást ad a hülyeségre.

 

Pedig, ha emlékeznének Pali király kedvenc mondására, -„Ha feljelentenek, baj van. Baj van, ha feljelentenek. De ki jelentene fel bennünket?”-, már nem lennének nyugodtak, mert bizony egyre több, a kellemetlen vizsgálat…

 

Mert bizony, baj van! A baj forrása viszont, nem Pali király, hiszen Ő csak élt,  és visszaélt a felkínált lehetőségekkel.

 

A baj forrása a testület, és azon belül is azok a képviselők, akik lehetővé tették a király tombolását. A bűnük annál is nagyobb, hogy nem kezdő képviselőkről van szó, hiszen Bosnyák Mihály, Buják István, és Miátovics Mihály már a sokadik ciklusukat töltik a falu vezetésében, már megtanulhatták volna a leckét, hogy mi is egy képviselő feladata és kötelessége!

 

És mit tettek Ők, szemethunytak a polgármester minden törvénytelen cselekedete felett. Vajon mi gátolhatta meg e képviselőket abban, hogy miután Kovács Pál polgármester elkövette az erőszakos bűncselekményét, éljenek a törvény adta jogukkal és a tettest felfüggesszék a hivatalából?

 

Bizonyára az egyéni érdek! A kiváltságaik elvesztésétől való félelem. Mert ugye, nem lett volna meg az útépítés a szőlőkhöz sem.

 

Az önkormányzat és Kovács Pál is megspórolhatott volna egy csomó vizsgálatot, feljelentést, ha az öntörvényű polginak, már nincs lehetősége több törvénytelenséget, bűncselekményt elkövetni. Megtehették volna azt is, ha már a király nélkül nem élet az élet, hogy megfogadják a választópolgárok tanácsát, és feloszlatják a testületet.

 

Nem így döntöttek! Teret adtak a törvényszegésekhez. Újra és újra bizonyságot tesznek az alkalmatlanságukról. Lejáratták magukat, mint képviselő, és mint ember is. A felelősség az övék, a büntetés is az övék lesz, és az emberek megvetése is. Ezt akarták? Ki tudja.

 

Hétfőn ismét szavazni fognak… A költségvetésről… Számolni még nem tudnak, de milliók sorsáról döntenek… A bűnösök tovább garázdálkodnak… Amíg lehetőségük van rá…

 

A vészharang ismét megkondult…

 

Címkék: bukta önkormányzat szánalmas  |   | 29 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szemelyinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr48981637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

\"a piskota\" 2009.03.05. 12:26:29

Tisztelt Donki !
Lehet, hogy elkerülte a figyelmét és a felvevő készülékén sem sikerült pontosan rögzítenie, hogy a " szép kis piskóta " a két képviselő bejelentését követően - miszerint nem kívánnak részt venni a szavazásban - azonnal próbálta tisztázni a helyzetet és jelezni, hogy a szavazásnál gondok lesznek, azonban a polgármester úr mindkét próbálkozást azzal terelte el, hogy "majd a szavazásnál visszatér rá" - nem tette ! Amennyiben érdekli ez a része is , nálam a hanganyag ezen része is megtalálható ! Egyébiránt a képviselő-testület határozatképes létszámban jelen volt, az érintett két képviselő az egyéb napirendi pontok tárgyalása során - a képviselő-testület többi tagjával azonosan szavazott!
Összegezve : a képviselő-testületi ülés határozatképes volt, az egyebekben hozott határozatok elfogadásra kerültek, a 2009. évi költségvetésről valamint 2008. évi beszámolóról rendeletalkotásra nem került sor - minősített többség híján. (a jegyzőkönyv sem tartalmaz mást )
A cikkeivel kapcsolatban engedjen meg még egy-két észrevételt!
Dícséretes, ha egy "lakálpatrióta" igyekszik mindent elkövetni annak a településnek az érdekében, melyen él. A mindent elkövetni alatt én azt értem, hogy meg kell mutatni, hogy egy települést előbbre lehet vinni, változást lehet előidézni : tettekkel, akarattal és kitartással úgy is, ha közben nem gázolunk át másokon és nem dobálunk sarat. Véleményem szerint az emberek nagyobb tisztelettel tekintenek azokra, akik nem azáltal kívánnak érdemeket elérni, babérokat szerezni, hogy másokat sárba tipornak és porig aláznak, hanem saját - kézzel fogható - cselekedetekkel bizonyítják, hogy érdemesek a tiszteletre és ami még ennél is fontosabb KÜLÖNBEK ! (pl.: azoknál, akiket sárral dobálnak ).
Számos lehetőség áll Önök előtt, mutassák meg !
Üdvözlettel: Dávor Lászlóné körjegyző vagy ha inkább így tetszik Önnek (a szép kis piskóta, a törvényesség őre).

Mivel fennen hirdetik a szólásszabadságot, remélem, hogy a hozzászólásom teljes egészében kerül ismertetésre !

donki · http://szemelyinfo.blog.hu 2009.03.05. 13:16:44

@\"a piskota\": Köszönöm, hogy Ön megtette helyettem, és kimondta, hogy ki akadályozta meg a törvényesség betartatásában. Ha a polgármesterrel szemben nem tud érvényt szerezni a törvénynek, akkor mire is számíthatunk? Megkérdezhetném azt is, hogy Ön kit szolgál? A polgármestert, vagy a törvényt? Mert a kettő együtt Szemely esetében -ezt Ön is jól tudja- nem működik.

Üdvözlettel: "donki"

\"a piskota\" 2009.03.05. 15:59:20

@donki: Nem óhajtok Önnel hosszas levelezésbe kezdeni, de annyit még engedjen meg nekem, hogy jelezzem : cikkeiben Ön saját magát úgy tünteti fel, mint aki maga a makulátlan tisztaság, a törvények megtestesült tiszteletben tartója !? Lehet, hogy elkerülte figyelmét de egyes írásai kimerítik a Btk. 179-180 §-ban foglaltakat (ti.: Rágalmazás, Becsületsértés.) A KÜLÖNB kifejezéssel arra akartam utalni, hogy annak van joga pálcát törni mások felett, aki magatartásában , viselkedésében valóban KÜLÖNB azoknál, mint akiket rágalmaz. Van egy nagyon igaz mondás az Ön esetére : Más szemében a szálkát is, a magáéban a gerendát sem ! Ön személyes sértettsége okán akar elégtételt venni és ennek elérése érdekében mindegy , hogy hány emberen gázol keresztül !(" Elhanyagolható veszteség" jelmondat alatt.)
Kérdezem : KÜLÖNB ?????
(És - mielőtt a következő cikke arról szólna , hogy a jegyző nem volt jelen a költségvetés elfogadásakor biztosan fél a nyilvánosságtól vagy valami takargatnivalója van - jelzem, hogy külföldi családi utazásom okán nem leszek jelen a következő testületi ülésen, (mem fogok elbujdokolni annak ellenére, hogy Ön ennek szívből örülne) de az Ötv. szerinti helyettesítésről mindenképpen gondoskodom !
Üdvözlettel: Dávorné

donki · http://szemelyinfo.blog.hu 2009.03.05. 16:37:32

@\"a piskota\": Köszönöm, hogy ilyen megkülönböztetett figyelemmel kíséri az írásaimat.
De bizonyára elkerülte a figyelmét, hogy ez egy magánblog, a benne szereplő gondolatok a személyes magánvéleményem, és akinek ez nem tetszik nem olvassa. A közszereplők ténykedéséről alkotott saját véleményem, alátámasztva a hivatalos médiában megjelent információkkal, ha sérti a helyi közszereplők lelki világát, akkor a hiba nem az én készülékemben van.
Tudtommal a szólásszabadság, és a szabad véleménynyilvánítás, eddig még nem tilos. Habár ez, Szemely királyának, és a hozzá közelállóknak, mindig is csípte a szemét.
A nyakig érő kakit nem én csináltam, csak kicsit hullámoztatom.

Köszönöm, hogy kéretlenül is, de tájékoztatott a leendő távollétének okáról. De már megbocsásson, én ezt mégis, megfutamodásnak tekintem.
Hiányozni fog...
Jó pihenést! Egy kis időre felejtse el Szemelyt!

Üdvözlettel: "donki"

Vakac 2009.03.05. 17:40:11

@donki: Te elfelejthetnéd örökre.

matyas gyongyi 2009.03.08. 11:04:19

Tisztelt Donki!Miért kell mindig a Palit bántani?Szerintem nem csak ő hibázik és ha örökké vele foglalkoztok akkor a saját hibáitokat persze, hogy nem veszitek észre.És milyen dolog az is, hogy a két Csabi semmilyen döntésbe nem vesz részt, akkor miért vállalták a képviselői posztot.És ráadásul mindent kikotyognak, akkor az nem törvénytelen?Az a legnagyobb probléma, hogy a jó oldalát a Palinak senki sem ismeri, pedig nem rossz ember, csak ha valaki bántva van, persze hogy ő is úgy viszonyul. Érdekes, hogy most azok is ellene vannak, akiknek régebben ő adta a kenyeret, mivel a faluban dolgoztak.És azt is el kell fogadni, hogy aki valamilyen posztot képvisel annak döntési joga van mindenben.Persze nem kell mindenben egyetérteni vele, de azért nem kellene mindenért mondjuk feljelenteni sem.Ezért tartunk ebben a faluban ott, ahol!!Ez az egész csak az irigységről szol.Nagyon kiváncsi vagyok arra, hogy mi lesz 2 év mulva, akkor szerinted minden jobb lesz?Ez már személyes sértés amit csináltok.Az lenne a legjobb, ha mindenki a saját dolgával foglalkozna.Várjuk ki a következő választás és majd meg lehet nézni, hogy ki mit tesz a faluért.Mert itt semmi nem jó, ez érdekes.Ezelőtt minden jó volt nem hibázott az akkori polgármester.(bár te ezt nem tudhatod)Az nem baj, hogy más földjáre tavat épitett.Akkor most miröl is beszélünk??
(nem kötelező ebben a faluban élni!!)Üdv.:A falu gondnoka.

donki · http://szemelyinfo.blog.hu 2009.03.08. 16:28:28

@matyas gyongyi: Tisztelt "A falu gondnoka"! Ha eddig még nem vetted volna észre, nem a Palit bántom/bántjuk, hanem Szemely község polgármesterének a ténykedése a blogom témája.

Az a sok törvénytelenség, bűncselekmény, melyet a szerinted a "nem rossz ember", a falu polgármestereként elkövetett, nemcsak a mi, hanem a hivatalok szemét is csípi. Hiszen a Területi Választási Bizottság jelentette fel a "személyes adatokkal való visszaélés" bűncselekményében, az Erdőfelügyelet pedig az engedély nélküli fakitermelés ügyében, a Közigazgatási Hivatal az önkormányzat törvénytelen működése ügyében. Ha egy polgármester, akinek a törvény szellemében kellene a rábízott települést szolgálnia, törvénysértések sokaságát követi el, akkor az alkalmatlan a feladatának ellátására, még akkor is, ha egyébként "jó ember".

Az is nagy tévedés, hogy azért, mert a polgármesteri posztot betölti, neki döntési joga van mindenben. Döntési joga a képviselő-testületnek van, a polgármesternek meg végrehajtani, és nem felülbírálni.
De itt Szemelyben a farok csóválja a kutyát!
Másrészt az általad bírált képviselők nem kikotyognak, hanem a kötelességüket teljesítve tájékoztatják a választópolgárokat. Habár ez itt eddig nem volt szokás, hiszen mikor láttad kifüggesztve a testületi ülés jegyzőkönyvét a faliújságon? Pedig ez is kötelező lenne, a tömegtájékoztatás érdekében. Azt már rég megszoktam, hogy itt akinek vaj van a fején, a kritikát személyes sértésnek veszi. Aki a hivatalát egybemossa a saját személyével, nincs helye a közéletben!

Nagyon naiv vagy, ha azt hiszed, hogy két év múlva lesz még miből, a faluért bárkinek is tenni valamit. Ürül a kassza!

Nem azt mondom, hogy itt semmi sem jó, hiszen történnek a falu életében, büszkeségre okot adó dolgok is, de ezek kitárgyalása nem ennek a blognak a feladata.
De, ha gondolod írok egy ilyen blogot is a "Szemelyi Aranyoldalak" címmel. Közkívánatra.

Egyébként, azért mert vannak néhányan, akiknek minden vágyuk az, hogy jó pár ember költözzön el a faluból, azoknak üzenem, nem az övék a falu, és mi itt nem albérlők vagyunk, hanem tulajdonosok! Ez a falu a miénk is, még ha, nem is vásároltuk fel a falut körülölelő földeket.

Üdvözlettel: "donki"

egyfiatalszemelyipolgar 2009.03.08. 20:14:46

Tisztelt Olvasók, Szemelyi lakosok!

Nekem csak egy kérdésem lenne.

Az ifjúság mikor kapott bármit is (új dolgok az Ifjúsági klubba vagy annak lefestése, korszerűsítése), ezeket mind az ifjúságnak kell megoldania saját kézzel, saját pénzből és miért mindig az a pár ember/képviselő kap valamit a Szemelyi Önkormányzattól?

Aki megtudja nekem válaszolni az legyenszíves írjon, mert nem értem, hogy az ifjúságot miért nézi le mindenki, pedig ha kapnának valamit, akkor lehet, hogy másképp álnának hozzá a dolgokhoz.

Üdvözlettel: egyfiatalszemelyipolgar

Vakac 2009.03.09. 22:37:35

@donki: A közösségnek akkor lenél hasznára meghúznád magad. Gyöngyi soraiból nem olvastam ki, hogy azt szeretné te írj valamit is. A "Szemelyi Aranyoldalak" ugyan ilyen piszkálódó lenne. Nem hinném, bármire is büszke lehetsz, vagy lehettek. Arra nem kéne, hogy megkoszorúztátok első illetve mások világháború elesettjeinek az emlékművét március 15. én. Október 23 még úgy ahogy. De inkább hagyjátok ne gyalázzátok ezeket az emberek! Ezek között az emberek között vannak olyan áldozatok, kiknek azért kellet meghalniuk mert valami miatt feljelentették őket. Mivel abban a időben ők osztály idegenek voltak, büntetlenül vehették el az életüket. Érdekes módon nem a feljelentőknek állítottak diadalívet. Majd ha megépül, te és a társaid ott koszorúzhattok, dátumtól függetlenül. Azt is elárulom, a hagyomány szerint farsangi bált farsang idején szokás rendezni. Aki nem tudja mikor van ez az időszak az csak babazsúrt rendezzen. Ezeket nem írnám be az Aranyoldalakba, így szerintem legjobb volna, ha nem írnál semmit. Tudom hasztalanul kérlek, van ez a beteges szereplési vágyad. De mért kell téged elviselni? Mért kell neked osztani az észt? Hisz köszönni csak az elvtársaidnak szoktál. Nem lenne bölcsebb, ha e-mailben elégítenéd elégítenéd ki az írás vágyad. Azoknak küldenéd akik tapsolnának. Ne tájékoztasd a világot, hisz magad is tájékozatlan vagy.

szemcsi 2009.03.10. 09:47:27

@Vakac: Hoppá! Hova jutottunk? Valami értelmiséginek álcázott lény, meg akarja tiltani a nemzeti ünnep megünneplését Szemelyben? Ejnye már, ez is a tiétek? Szóljál, ha levegőt vehetünk!
Okoska! A két világháborúban az emberek nem azért haltak hősi halált, mert feljelentették őket, hanem mert háború volt, és ha ezt nem tudnád, sajnos, ember veszteséggel jár.
A feljelentett polgármester szobrát még nem avatták fel. Ha gondolod, kezdjél adományokat gyűjteni.

Különben is a saját nevedben irkálj, és ne a Vakacot égesd a hülyeségeiddel! Pontosabban gépelj, vagy legalább olvasd el amit bepötyögtél!

Vakac 2009.03.10. 11:47:04

@szemcsi: Te valamit nem értesz. A március 15 sehogy se stimmel, viszont nem csak világháborús halottaknak állították azt az emléket.

hu-pál 2009.03.10. 16:34:15

@Vakac: Kedves történész barátom! Ha ott lettél volna a múlt évben, tudnád, hogy nem az emlékmű kapta a koszorút, hanem a nemzeti lobogó! És tudod mért? Mert szemelyben nincs márius 15.-e tér vagy egy aprocska kis emlékmű megemlékezésül a magyar nemzet legnagyobb ünnepére (tudni illik Magyarország-on élünk). Ezáltal egyedül a magyar zászló szolgál erre a célra. És igen is becsülendő dolog, hogy valakiknek tizen x év után eszébe jutott szemelyben március 15.ről megemlékezni! Szóval, ha azt se tudod hova lett rakva a koszorú és a résztvevők virágai, akkor ki is itt a "tájékozatlan"?

A farsangi rendezvényről meg annyit, hogy marha jól éreztem magam és abszolút nem zavart, hogy hat nappal farsangzárás után történt. Ha ez miatt nem jöttél el az a te egyéni problémád és lehet így volt jobb mindenkinek.

Ramex 2009.03.10. 16:58:27

@egyfiatalszemelyipolgar: Nem tudom kinek a fiatalja vagy,Bábosé vagy a
Tésztásé de ez annyira nem is fontos.
Hogy mit is kapnak a Szemelyi fiatalok???
Sorolnám:Mikulás csomag,Beiskolázási segély,Egy olyan focipálya ami a környéken egyedülálló,Van egy olyan épületük ahol azt csinálhatnak amit akarnak éjjel nappal sok faluban ez sincs,Football mezek alsók,
Labdák,Kapura hálók ahányszor igénylik,Internet szoba és végül de nem utolsósorban a főiskolások és az egyetemisták támogatása.
És azt gondolom hogy nem az önkormányzat feladata az ifjúság szórakoztatása,ezt kellő összefogással saját maguk is megtehetnék.

Biztos vagyok benne hogy válaszom számotokra nem kielégitő mert ti úgyis csak a hibákat keresitek!

Vakac 2009.03.11. 06:23:09

@hu-pál: Ünnepleni nem tilos, de ne is legyen nem kötelező! Rákosinak tapsoltak kényszerből, prémium megvonással fenyegettek ha nem megyek felvonulni május elsején. Na ezekből nem kérek! Én úgy érzem itt nem az ünnepről volt szó hanem, hogy EZEK még erre se képesek. Mert ha a megemlékezésről lett volna szó, nem lett volna szükség ilyen hacacáréra az utcán. Meglehet oldani valamivel diszkrétebb helyen is. Mivel ez valóban nem 48 as tér. Erre legyetek tekintettel! Vagy ha nem, ne csodálkozzatok ha ellenérzést kelt néhány polgárban!

hu-pál 2009.03.11. 16:46:22

@Vakac: Te kis makacs vakac! Senki soha nem mondta hogy az ünnepségre kötelező eljönni. Adott a lehetőség, vagy élsz vele, vagy nem!Azokon akik ott voltak nem láttam láncot, vagy nehezéket hogy ne tudjon elmenni, ha nem tetszik. A másik dolog, nem tudom mért kéne bárkinek, bárki elől elbujkálni ha valaminek szeretne részese lenni. Ha neked nem jön be, van máshol is ilyen rendezvény amin részt vehetsz, vagy lehúzott redőny mögött otthon is maradhatsz az eddigi megszokott sötétségben. A te kezedben van a döntés. Egyébként azon kívül, hogy meghallgattam a Himnuszt a tizenkét pontot a 48-49-es események ismertetését és láttam egy szép magyar táncot, nem tapasztaltam uszítást senki ellen! Nem értem hogy alkothatsz véleményt valamiről ahol ott sem voltál. Persze ez nem jelenti azt, hogy ne is gyere.
Biztos szeretettel várnak téged is, és talán megváltozik a véleményed!
Én sem azért megyek el, hogy bárkiben ellenszenvet keltsek vagy épp megszerettessem magam valakivel hanem azért, mert akik értünk életüket áldozták megérdemlik, hogy ne egy eldugott kis helyen, hanem a nemzeti lobogónál emlékezzek rájuk!

És itt idézném Ramex utolsó mondatát "Biztos vagyok benne hogy válaszom számotokra nem kielégitő mert ti úgyis csak a hibákat keresitek!" , nem gondolod, hogy olyasmit írtok amit ti tesztek a többiekkel!!!!!!!

Vakac 2009.03.12. 13:11:38

@hu-pál: Ez farizeus szöveg! A dolgok lényege nem kimondott dolgokon van, hanem a szereplésen. Pont te írtad, hogy végre valakinek eszébe jutott a megemlékezés. Már a Szemely Holnap is csupán azét jött létre, hogy az ötletgazda alkalmasságát bizonyítsa. Volt olyan régi cimborám aki dolgozott nála, és úgy mutatkozott be neki, hogy ő a leendő polgármester.( Ő nem szemelyi) Ez még a legutóbbi választások előtt volt. Ilyen magabiztosság számomra vissza tetsző. És tudom neki egyéni ÖNZŐ követelése volt az önkormányzattal szemben. Miután hiába fenyegetőzött, belekezdett ebbe a cirkuszba, ami még most is tart. Az én érzéseimet felborzolja az, hogy ilyen megfontolásból hazafias érzelmeket kihasznál valaki. És néhány számomra szimpatikus embert is megszédít. Nekem így kívülről szektásnak tűnik. Bízom benne, nem juttok csoportos öngyilkosságig!

ppalifan1 2009.03.12. 16:06:01

Hello Szemelyiek!

Van kis kötődésem a faluhoz azért irok pár gondolatot, látom van nektek helyi "Orbán-gyurcsány " párosotok akik mögé állva lehet anyázni a másikat!De azt is látom hogy az arányok is hasonlóak mert ha OV. ezer évig él akkor sem tud annyi kárt csinálni az országnak mint gyf ahogy nálatok ha a "tésztás" lesz a polgi igyekeznie kell hog y beérje Pali királyt!Szép falu Szemely de ezek alapján meggondolnám kétszer is hogy odaköltözzek!!!További jó csatározást!!Meglátjuk mit hoz 2010!!Az ünnepről csak annyit márc 15 MAGYAR ünnep csupa nagybetűvel érthető hogy nem minenki érzi sajátjának!!!
Szebb Jövőt Magyarok!!!

Ramex 2009.03.12. 16:38:40

@ppalifan1: Valóban kis kötődésed van a faluhoz!
Kár hogy nem láttad Szemelyt "Pali Király"elött,akkor most magad is
meglepődnél és másként gondolkodnál!
Ennek a falunak valóban nagyon sok kárt okoztak de bármennyire is
szeretnéd az nem "Pali Király"volt.
Ha már itt tartunk akkor megkérnélek sorold fel azokat a károkat
amit okozott a falunak mert nagyon érdekelne.

ui:Ha végigolvasod ezeket az írásokat világosan látszik ki az aki anyázik,sárral dobál és gúnyolódik.És ha még ezek után is a "Tésztásra"
voksolsz,talán jobb is hogy kétszer is meggondoltad és ott marattál
ahol vagy!

szemcsi 2009.03.12. 17:46:16

@Ramex: Ha a múltba révedő tekinteted, néha, az olvasásra is használnád, kimazsolázhatod magad is "Pali Király" által okozott károkat. Habár ha, haszonélvezője vagy királyi csapat tevékenységének, bizonyára zokon veszed az "ügyes-bajos" dolgok nyilvánosságra kerülését. Tudjuk számotokra a napfelkelte is "Pali Király" érdeme. Lassan bele kell törődnötök, hogy "Pali Király" nem uralkodhat az idők végezetéig.

matyas gyongyi 2009.03.12. 21:38:46

@matyas gyongyi: Elnézést kérek az utolsó soraimért, mert nem igy akartam megirni.Csak annyit, hogy mások is csináltak felesleges dolgokat.Nem csak egy személyre gondoltam.Én csak a régi falut szeretném és szerintem ez a fórum feleseges volt, mert csak ingerli az embereket.Én soha nem akartam embereket bántani, mert nekem ugyanolyan ember mindenki.

Vakac 2009.03.12. 22:38:22

Most mi van? Te ezt átlátod hülye bábos?

Kabócka 2009.03.13. 09:42:12

@donki:
A Területi Választási Bizottság 5/2008. (X. 10.) számú határozata
A Baranya Megyei Területi Választási Bizottság K.P., Szemely Holnap Egyesület, B.Gy., K.L., V.K., V.J. szemelyi lakosok (továbbiakban: kérelmezők) által benyújtott fellebbezése tárgyában meghozta a következő

5/2008. (X. 10.) számú TVB határozatot:

A Baranya Megyei Területi Választási Bizottság a kérelmezők fellebbezését elutasítja, és a Szemelyi Helyi Választási Bizottság 2/2008. (X. 6.) számú határozatát helybenhagyja.

A Területi Választási Bizottság a beadványt a Pécsi Rendőr-főkapitányságnak megküldi és eljárását kezdeményezi.

A határozat ellen a meghozatalától számított 3 napon belül a Baranya Megyei Bírósághoz címzett bírósági felülvizsgálat iránti kérelmet lehet benyújtani a Baranya Megyei Területi Választási Bizottságnál. A bírósági felülvizsgálat iránti kérelmet úgy kell benyújtani, hogy az legkésőbb 2008. október 13-án 16.00 óráig megérkezzen. A bírósági eljárásban az ügyvédi képviselet kötelező. A jogi szakvizsgával rendelkező személy saját ügyében ügyvédi képviselet nélkül is eljárhat.

Indokolás

Kérelmezők 2008. október 1-jén a Szemelyi Helyi Választási Bizottsághoz (továbbiakban: HVB) 6 azonos tartalmú kifogást nyújtottak be, amelyben azt sérelmezték, hogy az "Egyetért-e Ön azzal, hogy Szemely-Szentkútpuszta életkörülményeinek javítását, felzárkóztatását Szemely Képviselő-testülete tűzze napirandre" tárgyú népszavazási kezdeményezés aláírásgyűjtő ívének másolatát K.P. polgármester megbízása alapján M.Cs. a település hirdetőtábláin kifüggesztette. A HVB a kifogást megalapozottnak találta és megállapította, hogy a választási eljárásról szóló 1997. évi C. törvény (továbbiakban: Ve.) 59. § (1)-(2) bekezdései, továbbá 118. § (2) bekezdése és 132. §-a alapján az aláírásgyűjtő ívről történő másolat készítése, illetve annak nyilvános kifüggesztése törvénysértő volt. Minderre tekintettel K.P. polgármestert felszólította, hogy haladéktalanul gondoskodjék az aláírásgyűjtő íveknek a hirdetőtáblákról való eltávolításáról és felhívta figyelmét, hogy tartózkodjék a további jogszabálysértéstől.

Kérelmezők az elsőfokú határozat ellen törvényi határidőben benyújtott fellebbezésükben a HVB döntést - annak érdemi tartalmát nem vitatva - hiányosnak ítélték, mert "a felsorolt jogkövetkezményekkel nincs azonos súlyban az elkövető által véghezvitt kirívóan súlyos jogszabálysértés". Megítélésük szerint a választópolgárok adatait tartalmazó ív közzététele megvalósítja A választás, a népszavazás és a népi kezdeményezés rendje elleni bűncselekményt, továbbá a Visszaélés személyes adattal büntetőjogi tényállását.

Kérelmezők a Területi Választási Bizottságtól (továbbiakban: TVB) azt kérték, hogy akként változtassa meg a HVB határozatát, hogy "a bűncselekmény gyanúja miatt a határozat tartalmazza majd azokat a jogkövetkezményeket, amelyek ilyen esetben hivatalból megteendők".

A fellebbezés nem megalapozott.

A TVB a rendelkezésre álló iratok alapján megállapította, hogy a HVB - a Ve. fent hivatkozott rendelkezéseire figyelemmel - a polgármester cselekményének megítélésében helytálló következtetésre jutott. Határozata jogszerű, mert a Ve. 78. § (1) bekezdés a) és b) pontjai alapján, a kifogásnak helyt adva megállapította a jogszabálysértés tényét és a jogsértőt eltiltotta a további jogszabálysértéstől.

A TVB álláspontja szerint a választási bizottság egy választási kifogás alapjául szolgáló cselekményt kizárólag a választásra irányadó jogszabályok tekintetében vizsgálhatja és ítélheti meg, egyéb törvényekben foglalt rendelkezések megsértését és annak jogkövetkezményeit csak az arra határkörrel bíró szervek állapíthatják meg. Következésképp sem a HVB, sem a TVB nem jogosult arra, hogy a kérelmezők által megjelölt esetleges bűncselekmény ügyében eljárjon.

A TVB a Ve. 143/A. § (3) bekezdés b) pontjában biztosított hatáskörében eljárva kezdeményezte az ügyben hatáskörrel rendelkező szerv döntését.

A jogorvoslatról való tájékoztatás a Ve. 82. § (1) bekezdésén, 83. § (1), (2) és (7) bekezdésein, valamint 84. § (1) bekezdésén alapul.

Pécs, 2008. október 10.

Dr. Ádám Antal
a TVB elnöke
Az esemény dátuma: 2008-10-10


Ennek a "szemcsípőnek" sem segített senki, hogy megtalálja a megfelelő szemet, amit csíphet! Gondolom a többi szem is ugyanezért könnyezik!

donki · http://szemelyinfo.blog.hu 2009.03.13. 10:01:47

@Kabócka: Olvasd el figyelmesen az általad feltett szöveget!
"A Területi Választási Bizottság a beadványt a Pécsi Rendőr-főkapitányságnak megküldi és eljárását kezdeményezi."

Szerinted a Rendőrség milyen ügyben nyomozott Szemelyben és Szentkútpusztán? 66 rendbeli személyes adatokkal való visszaélés ügyében! Ezt pont Te nem tudnád???!!!
Amire hivatkozol, az egy állásfoglalás, miszerint nem a Választási Bizottságnak kompetenciája eljárni az ügyben, hanem a Rendőrségé.

"Következésképp sem a HVB, sem a TVB nem jogosult arra, hogy a kérelmezők által megjelölt esetleges bűncselekmény ügyében eljárjon.

A TVB a Ve. 143/A. § (3) bekezdés b) pontjában biztosított hatáskörében eljárva kezdeményezte az ügyben hatáskörrel rendelkező szerv döntését." /-Rendőrség- csak hogy értsd/

Ennyi. Csak el kell olvasni az egész iratot, ha már hivatkozol rá!

Kabócka 2009.03.13. 11:03:21

@donki: Köszönöm a kioktatást! A határozatot elolvastam, de attól tartok, Te nem érted, vagy nem akarod érteni a lényeget! Azt írod, hogy a "hivatalok szemét is csípi ...", az általam idézett határozattal arra akartam felhívni figyelmet, a hivatalok azért foglalkoznak az általad felsorolt szörnyű, gusztustalan, megalázó, törvénytelen stb. esetekkel, mert mindig vannak egyének, akik unalmukban ráérnek különböző beadványokat, észrevételeket, stb., kreálni, és az illetékesekhez eljuttatni.Helyesen fogalmaztál én tudom miért "nyomoz" a rendőrség, sőt azt is tudom, hogy az "észrevételezők" mehettek volna egyenesen a rendőrségre is! Feleslegesen tettek kitérőt. 66 rendbeli, valóban, még szerencse, hogy csak ennyien írták alá a népi kezdeményezést! Népi kezdeményezés?????

donki · http://szemelyinfo.blog.hu 2009.03.13. 11:53:49

@Kabócka: A népi kezdeményezés esetén a választópolgárok 10 %-ának aláírása elegendő, így a 66 bőven elég volt. Az sem egy utolsó szempont, hogy a "szeretett királyod" a népszavazás esetében nem tett eleget a törvényben megfogalmazott kötelességének.
Másrészt bizonyára sejted, hogy ki volt az a derék állampolgár, aki felsőbb utasításra rohant a bíróságra, és megakadályozta a Dubravai úttal kapcsolatos népszavazási kezdeményezést.
Szerintem, szégyellheti magát!
Elég, ha csak arra a 9 millára gondol, amit a szőlősgazdáktól akar az önkormányzat sarcként beszedni.

Ramex 2009.03.14. 10:41:22

@szemcsi: Ha figyelmesebben olvasnál te is kimazsolázhatnád hogy nem téged kérdeztelek "okoska"!
Egyébként semmi titkolni való nincs a múltamba nem úgy mint egyeseknek.
És még mindig szeretném tudni azokat a"szőrnyű nagy károkat"amit
Kovács Pál okozott ennek a falunak.
És itt nem a "bábos" hazugságaira és a félig elhalgatott igazságaira vagyok kíváncsi,hiszen azokat valóban olvasni lehet ezekben a gusztustalan írásaiban.
Végül pedig csak annyi,nem vagyok semmi féle haszonélvező!
Csak nekem nem tetszik amit a "BÁBOS és a TÉSZTÁS"művel mert ez elég
gusztustalan akárhogy is nézzük.

szemcsi 2009.03.14. 11:04:17

@Ramex: Bocsi, hogy próbáltalak felhomályosítani...
Ha nem vetted volna észre, senki sem foglalkozott a te múltaddal. Tojok rá! Ha a mimóza lelked nem bírja ezeket a "gusztustalan" írásokat, miért olvasod?
Csak nem mazo vagy?

Ui: A legfrissebb károkról kérdezd meg az erdőtulajdonosokat!

Vakac 2009.03.14. 11:36:23

@Ramex: Én erdő birtokossági tag vagyok, és meg is van a véleményem az esetről, de ezeknek ehhez semmi közük. Mégis beleütik az orrukat. Épp csak fogást keresnek. Ha a fák okoztak volna kár, akkor mos ki lenne a hibás? Mindig csak felelőst keresnek, de felelősséget egyik sem vállal.

Ramex 2009.03.16. 15:36:08

@szemcsi: Hogyha én is szeretnék a"bábos és a tésztás"barátja lenni,
muszáj lenne nekem is BUNKÓNAK lennem????
Költői kérdés volt,nem várok választ azt úgyis sejtem!
süti beállítások módosítása