2009.03.31. 17:08| Szerző: donki

Ha ilyen ütemben fejlődünk, még médiahatalom lesz Szemelyből.

Ahhoz képest, hogy a faluban talán 30 helyen van internet elérhetőség, a világhálón egyre nagyobb szeletet szakítunk ki magunknak. A honlapok száma egyre gyarapszik, hiszen ott van Szemely Honlapja, mely azért a jelen tetszhalott állapotában mindennek nevezhető, csak éppen a falu hivatalos honlapjának nem, de talán valaki majd életre kelti, habár bizonyára nem ez a cél.

Az úgynevezett, civileknek, vagy ellenzéknek a Szemely Holnap Egyesület Honlapja nyújt némi kapaszkodót, az információkra vágyók számára, habár a helyi politikai csatározásokból nem kívánja kivenni a részét, megmaradva egy kulturális egyesület, és a falu ünnepnapjainak a bemutatásánál.

Ezenkívül van még számtalan céges weblap, a helyi vállalkozók tevékenységének ismertetésére.

Az írott sajtó is jelen van a község életében: volt két újság, és valószínűleg lesz is, – ismerve az önkormányzati akaratot – a civilek Újhullám-ja ellentételezéseként, az önkormányzati faluújság is meg fog születni, ha ezt még megéri a jelenlegi hatalom…

 

Az internetes naplók – blogok – sorát a Szemelyinfó nyitotta meg, de hamarosan megszületett a „kis tesó”, mely a talányos Szemelyinfó „Dva” névre hallgat. Bizonyára a keresztszülők elégedettségét, vagy a sekélyes ötletgazdagságukat jelenti, hogy a már létező blog nevéhez hasonlóval rukkoltak elő. Megjegyzem, hogy már majdnem van Szemelyinfó „twoo” is, csak valamit elbaltázott a blogger.

Tehát akárhogy is nézzük már bloggerek terén is egész jól állunk.

Az igazi nyertesek az olvasók, akik önfeledten csipegethetnek az eléjük tett médiatálból.

 

Persze, az már mindenképpen elgondolkodtató, hogy a szabad véleménynyilvánítás a faluban, miért, – szinte csak – az internetes eszközök igénybevételével történhet. Talán a hétköznapi, a mindenki számára elérhető, demokratikus megnyilvánulás formák, a párbeszéd, a szólásszabadság hiánya ösztökéli az embereket az interneten keresztül történő véleményalkotásra.

A hivatalos információk visszatartása, az elferdített féligazságok, a kocsmaszintű pletykák, az érdek és ellenérdek küzdelme, a szemellenzős egymásra mutogatás sajnos továbbra is meghatározó a szemelyi „demokráciában”.

 

Jól példázza mindezt a „Dva”, mely nevében jelzi a hovatartozást, de akkor miért nem, azon a nyelven nyomul? Ja, hogy ez mégiscsak Magyarország?

 

Mindenesetre hiánypótló tevékenységet folytat, mert a helyi hatalom fényezését, eddig más nem vállalta be, – habár a Szemely Honlapja erre lett volna hivatott. A megsárgult emlékkönyv lapozgatása, – bizonyára sokakban – a régi „békeévek” nosztalgiáját bányássza elő, mikor a kicsik nem szóltak bele a nagyok dolgába.

Lehetett dicsérni a király újruháját, és nem kellett attól tartani, hogy valaki felkiált: „A király meztelen!”

Azok az idők elmúltak…, de lehet nyugodtan nosztalgiázni…

 

Csakhogy, ebbe az idilli képbe belerondít a „slepp”.

Mikor a kommentezők egy része, – tisztelet a kivételeknek – fizikai erőszakra, bűncselekmények elkövetésére buzdítja a blog olvasókat!

/Itt talán nem erőltetett a párhuzam a polgármesteri „bikacsökös” példamutatás kapcsán?

Ha neki lehet, és ettől lesz „tökös”, akkor másnak is ez az etalon?/

Ha valaki az úgynevezett "igazság"-nak tetlegességel kíván érvényt szerezni, akkor könnyen elveszhet az "i", és csak a gazság marad!

 

Én mindenesetre, bízom a „Dva” bloggerének józanságában, és egy értékes bloggal árnyalja a Szemelyről kialakult képet. Elő a szép emlékekkel!

Az erőszak nem megoldás a Szemelyben kialakult helyzetre, erről Kovács Pál, szakértő, mint – lehet, hogy hamarosan… csak volt? – polgármester, tud majd élménybeszámolót tartani.

 

Mindenesetre tiszta szívből mondhatom: Üdvözöllek „kis tesó”, blogra fel!

 

Ui: Tudod, ahogy a reklámban: „szenvedélyünk a szórakoztatás”

 

Címkék: blogok médiahatalom  |   | Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szemelyinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr951037772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása