2009.04.12. 18:00| Szerző: donki

 Az elvetemült nyúl, dacára, vagy éppen a beharangozott megszorító intézkedések hatására, de az is lehet, hogy talán utoljára, könnyítve magán egy hatalmasat pottyintott.

Tette mindezt a Nagy Szemely Királyság felségterületén.
Figyelembe véve, hogy csak úgy ukk-mukk-fukk nem ajándékozhat meg minden birodalmat, - csak a hátrányos helyzetűeket -, nyomban gondoskodott is a település ilyetén besorolásáról, hiszen épp elégszer hallotta már az Uralkodótól, hogy sajnos Szemely nem tartozik az említett kategóriába.
 
A faluba nyomban betelepített – ajándékosan – „200 afrikai piréz fókavadászt”, melyekről köztudott, hogy csak a saját szakmájukban hajlandóak tevékenykedni. Így végre sikerülne a munkanélküli rátát a hátrányos helyzetűségi kategóriába emelni, és a település előtt megnyílnának a felemelkedés aranyveretű kapui.
A pirézek elhelyezését a helyi önkormányzat biztosítaná, az újonnan megépült Dubravai út mentén, a szőlőkkel szemben kialakítandó felfújható, egyforma sorházakban.
A házak kivitelezését a képviselők önként vállalják, hiszen az ilyen ügyek felfújásában igen csak járatosak.
A pirézek betelepítése, azontúl, hogy igazolná az út megépítésének szükségességét, egyben megoldja a szőlőbirtokok őrzését is, így feleslegessé válik az éjszakai díszkivilágítás.
Az önfenntartó pirézek fizetséget nem kérnek, csak a megélhetési gyűjtögető életmódjukat szeretnék itt is folytatni – visznek amit találnak.
Egyetlen kívánságuk van, hogy a falu építsen nekik egy, Piréz Nemzetiségi Házat, ahol kedvükre ápolhatják a hagyományaikat a világ összes pirézével együtt. Mert ilyen széles e környéken nincs...
 
A hibbant nyúl, talán fellelkesülve az ajándék kedvező fogadtatásán, további apróságokkal kedveskedett.
 
Az önkormányzat kapott egy „super memory track” nevezetű szerkentyűt, röviden „smt”, nem összetévesztendő a nagy SMT-vel. Ez a készülék nem csak a hangot, és a képet, de még a gondolatot is rögzíti. Így már könnyen kitalálhatóvá válik a helyi lakosság minden óhaja-sóhaja. Felesleges időpocsékolással /közmeghallgatás, fogadóóra, testületi ülés stb/ nem kell a képviselőket fárasztani.
A készülékhez grátisz jár 10 db „Gondolat Rendőrség” kitűző.
Szoftver mellékletként megtalálható a „Per-Maker”, koholt vádkészítő, és az „Önműködő Weblap”, mely saját magát frissíti, infókat tölt fel, karban tartja önmagát, míg a kezelő karban tartja a karját. Mindehhez jár egy „Önkormányzat fényesítő”.
 
Testületi ajándék, az „Instant Képviselő”, mely bármely alkoholtartalmú folyadékban oldódik, ezt követően minden gátlásától megszabadulva, gátlástalan szavazógéppé változik. Kiválóan alkalmas mások szemetének, önkéntes társadalmimunkaügyi összeszedésére. Szaglása nincs, tehát nem büdös számára a munka.
 
A polginak ajándékosan, a „Szemelyi Uralkodóház Családfája”, hogy a király megnézhesse, hogy honnan is származik.
 
Egy remek „Interaktív Törvénykönyv”, melyben az elkövetett törvénytelenségek, törvénnyé alakíthatók.
 
Ragaszkodó Zseb-Bikacsök”, polgármesteri használatra. Véletlen elvesztése esetén is mindig kéznél van.
 
Kiváló Úttörő” jelvény, az útépítések során szerzett – reméljük – elévülhetetlen érdemekért.
 
Falugondnok Álarc”, a falubusz pótolhatatlan szériatartozéka. Felöltve, már bárki vezetheti a falubuszt, míg a falugondnok füvet nyír.
 
Automata Titkárnő”, mely a hivatalban mindig megtalálható, és mindig felveszi a telefont, így talán megszüntethető, hogy másokat zaklassanak a polgármesteri hivatal keresése ürügyén. Az „AT” működéséhez az energiát az önműködő lepárló egysége biztosítja. Környezetbarát, és sohasem kell hazakísérni.
 
Lábujjhegyen Járó Láncfűrész”, az illegális fakitermelést csendben végzi. A hátrahagyott csonkokat, fogpiszkálóvá alakítja, így az esetleges büntetés mértéke minimálisra csökkenthető.
 
Hologramos Játszótér”, nem csak gyerekeknek. Vetített képekkel illusztrálja az új únyíós játszóteret a régi romjain. Kiválóan alkalmazható, a kultúrház esetében is. Hátránya, hogy csak éjjel működik. Mellékhatásként jelentkezhet, némi „parasztvakítás”.
 
Nemzetiségi Matroska Baba”, osztódással szaporodik, bármely kisebbségből, többséget hoz létre.
 
Blog Fordító”, tetszőleges szöveget képes magyarról-magyarra fordítani, a blogger változtatható nézőpontjának átalakításával.
 
Hyper Folttisztító”, az érzékeny lelkületű szőlősgazdák számára, a becsületükön esett foltok eltüntetésére. Mellékhatásként némi bankjegymozgás tapasztalható.
 
A nyúl, bizonyára látva, a sok jó, aránytalan eloszlását, végül, de nem utolsósorban, az ajándék nélkülieknek is hagyott egy pakkot, „Magyar Kisebb/több/ségi Önkormányzat”, hogy végre a többségnek is legyen képviselete.
 
Majd mind, aki jól végezte a dolgát, visszabújt a tojásba...
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szemelyinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr391061208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anoním alkoholista 2010.02.18. 19:29:10

már megint sikerült a kisebbségi kérdésbe belenyúlnia, de alaposan melléfogott!
süti beállítások módosítása