2009.07.07. 20:45| Szerző: donki

 

A Pécsi Városi Bíróságon befejeződött a „boszorkányos” becsületsértési per, melyben a szemelyi „uralkodó elit” a törvény erejével kívánta elhallgattatni a falu két „rossz szellemét”, melyeknek legfőbb bűne, hogy véleményt mertek nyilvánítani a helyi önkormányzat tevékenységéről.
 
A kilenc feljelentő, plusz két tanú, plusz egy hangfelvétel, és a négy tárgyalási nap is kevésnek bizonyult, hogy a vád bebizonyítsa, hogy Komor László és Fenyvesi Árpád vajon megsértette-e az érzékeny lelkületű feljelentők becsületét.
 
A vád képviselője, Sárosácz Márk Tibor végül is hallgatva a tárgyalást vezető bíró maximálisan jóindulatú tanácsaira, miután már kellőképpen lejáratta magát, és nevetségessé tette a saját maga által kreált beadványt, visszavonta a vádat.

 

A Bíróság megszüntette az eljárást.

 
Pedig Tibike mindent megtett az ügy érdekében, hogy elmeszeltesse a két „csúnya bácsit”, akik szerinte „négy éve sértegetik a falu lakosságát”, és neki meg kell védenie a falu „jóérzésű” lakóit. Különben is Ő, legalább 9+2 „feddhetetlen” ember becsületéért harcol, akiknek ugye a legfontosabb erkölcsi feladatuk volt, hogy az - azóta már jogerősen elítélt - „bikacsökös” polgármester mögé felsorakozva a bíróságon büntetőperben meghurcolják a falu két polgárát.
 
Tibike sokat dolgozott, és hitt is a győzelemben.
Hogyne hitt volna, hiszen elvégre Szemely csaknem teljes önkormányzata – polgármester, alpolgármester, volt alpolgármester képviselő+kisebbségi képviselő – és a kisebbségi önkormányzat – elnök, aki ráadásul még a megyei elnök is, két képviselő – biztosította a teljes támogatásáról. Meg még a két pécsi földtulajdonos is.
Megalkotta a feljelentéseket, mint utólag beismerte hibásan, de azt a fránya egy mondatot sem sikerült a delikvensek kobakjába betuszkolnia. Ez nem az ő hibája, mint az sem, hogy a feljelentésében szereplő mondat el sem hangzott azon a bizonyos fórumon. Mindent azért ő sem tudhat, habár ott volt.
 
Az már viszont szánalmas, a mindenáron bizonyítani a bizonyíthatatlant fóbia, amikor vádlóként, perdöntő bizonyítékként benyújtotta a hangfelvételt, melyen állítólag hallható az, ami nem is hangzott el.
Ekkor érte a legnagyobb meglepetés, mert sem ő, sem a bíró nem hallotta azt, amit Tibike hallatni szeretett volna. Persze nyomban jött a szánalmas mosakodás – a fránya technika, a zajos felvétel, a mellette ülők is hallották, nem értem, szoftveresen szűrni kéne, meg hű, meg jaj.
A nagy igyekezetében már bevállalta volna a szakértő bevonását is – több százezerért.
Ám ekkor a jóindulatú bíró megsajnálta Tibikét, és még mielőtt a nagy igyekezetében mindenáron belerohan a hamis vád kategóriába, felhomályosította a vád kétbalkezes képviselőjét, hogy legjobb lesz, ha befejezi ezt a kilátástalan szerencsétlenkedést.
 
Elbukott a vád, és elbukott Tibike, mint a vád képviselője. Ügyvéd már biztos nem lesz belőle, de még polgármester lehet...vagy mi...
 
Ui: Részben ide tartozik... Komment nélkül...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szemelyinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr541232715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása