2009.09.27. 21:31| Szerző: donki

Szemely Község hivatalos honlapja, lassan ébredezik az immár egy éve tartó kómából.

Azért ne számítsunk gyökeres változásokra, hiszen attól az állapottól még fényévekre van, hogy betölthesse egy falu életében a hivatalos információk szolgáltatását a nép egyszerű gyermekei felé.

Egyelőre annyi azért történt, hogy lekerültek a 2008-as hírek, így már zavartalanul élvezhetjük az önkormányzat és a polgármester sületlenségeit.

Viszont kaptunk egy új linket az eMagyarország pont néven, ahol is teljeskörű tájékoztatást kapunk egy olyan valamiről ami mintha működne Szemelyben. Ez a hatalmas fejlődés bizonyára a sikeres önkormányzati pályázatnak volt köszönhető, amit bár eddig jól titkoltak, vagy csak a szerénységük nem engedte, hogy közhírré tegyék, de bizony Szemely 1.000.000,- Ft-ot kapott az "eMagyarország pont" fejlesztésére. Ebből bizonyára vásárolnak legalább 8 számítógépet monitorral, vagy 5 laptopot. Ámbár lehet, hogy a sikeres informatikai tanfolyam felemésztette az egész támogatást?

Visszatérve a honlapra, többségében tartalom nélküli linkekkel találkozhatunk, hiszen nincsenek hírek, dokumentumok, horvát kisebbségi infók, mia manók, szemely holnap egyesület, vendégkönyv.

Vannak viszont közérdekű információk telefonszámokkal, elérhetőségekkel. Köszönjük!

És ugyanitt található a Szemelyi Horvát Nemzetiségi Ház Alapítvány 2008. évi beszámolója. Hogy miért nem az önkormányzat beszámolója, mert az bizonyára nem közérdekű infó.

Ha már felkerült az említett beszámoló, néhány érdekesség azért kiderülhet belőle. Mindenekelőtt, hogy a kuratórium le-fel-vissza mondott elnöke Vidákovics Antal még nem értesült arról, hogy az általa vezetett kuratórium megváltoztatta az alapítvány székhelyét -hála az önkormányzat nagylelkű döntésének, 2008 nyarától a falu kultúrházában székel az alapítvány- így már nem a Szemely Kossuth L. u. 3. a helyes cím. Ezt Ő 2009. május 20-án még nem tudta... Az is kiderült, hogy az alapítvány közhasznú, és így jogosult az 1 %-ok befogadására. Erről nyomban örömmel értesülhettünk is, hogy az alapítvány számára gáláns magánszemélyek -3fő- az adója 1 %-ból átutalásra került 100.921 Ft. Ez remek!

De még nagyszerűbb, ha egy kis számolás révén rájövünk, hogy milyen remek mecénásai vannak a csak papiron létező szervezetnek. Hiszen ha a befizetett adóból hivatalosan átutalt 1 % 100.921 Ft, akkor hamar rájöhetünk, hogy a 3 személy bizony 10.092.100 Ft adóval gyarapította az állam bácsi költségvetését. Erre mondják azt, "ez már nem semmi"! És ez ugye csak a különböző adócsökkentő tényezők figyelembe vétele utáni befizetett összeg. Vajon akkor mennyi lehetett az érintett személyek jövedelme? Hmm...

Más kérdés, hogy vajon kik, és vajon miért támogatnak egy "nem létező" alapítványt, ahelyett, hogy valami nemes karitatív célra ajánlanák fel a nehezen összekuporgatott pénzecskéjüket. Várom az ötleteket!

Egy kis vakítás a népnek, mert találhatunk jó néhány önkormányzati rendeletet a rég és a közelmúltból, az össze-visszaság tematikája szerint. Közte egy igazi gyöngyszem a

Szemely Önkormányzat Képviselő-testületének 6/1993.()VII.02.) sz. rendelete a helyi népszavazásról és népi kezdeményezésről egységes szerkezetben a m&oacu

 Éppen ez az a rendelet, melyet a díszes önkormányzat, Kovács Pál vezényletével 2008. őszén, a népszavazási kezdeményezés kapcsán oly lazán a semmibe vett.

Megjegyzem sajnálom azt aki, ezt a rendelet kúszaságot kénytelen volt begépelni, ahelyett, hogy az iratokat beszkenelte volna. Persze a pénzért meg kell dolgozni.

Viszont nem találkozhatunk egyetlen testületi-ülés jegyzőkönyvével sem, talán nem véletlenül, mint ahogy az önkormányzat 2008. évi beszámolójával sem, hamár a kötelező közmeghallgatás megtartásához nem volt gusztusuk.

Nyilván való, hogy továbbra is az elhallgatás a legfőbb fegyverük, közben egy kis porhintéssel elvakíthatják az egyszerű embereket. Valószínüleg különbet nem is várhatunk tőlük, hiszen már többszörösen bebizonyították alkalmatlanságukat, és a "magasszintű" erkölcsi nívójukat.

Addig meg kiváncsian leshetjük az újabb csontvázak előkerülését az önkormányzat szekrényéből.

Így aztán többszörösen is érvényes a Szemely Község Honlapjára, Arkagyij Rajkin örökbecsű mondása: "Válámi ván, de nem áz igázi"

A bejegyzés trackback címe:

https://szemelyinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr321410900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szemcsi 2009.10.15. 09:22:23

No megnéztem a falu honlapját, külön élmény a látogatottság számláló, mely minden kattintásra számol. Fel is túrbóztam a nézettséget.
De sehol egy infó a szemelyi búcsúról. Lesz buli vagy sem?
süti beállítások módosítása