2010.03.10. 14:00| Szerző: donki

Na ilyen sem volt még!

Szemely Honlapján megtalálható a 2010. 02. 26-án megtartott Közmeghallgatásról készült hiteles jegyzőkönyv.

Bizonyára ez köszönhető Szauer Tímeának az új körjegyzőnek.

Persze azért, egy kicsit kutakodni kell utána, mert a webMesternek sikerült megint jól eldugnia. Hiába az időrendiség nem az erőssége. De legalább látható, ameddig látható... Mivel a témát már kellőképpen kiveséztem, ezért foglalkozni már nem nagyon akarok az ott elhangzottakkal. Pusztán érdekességként ajánlom az előző írásom összevetését a jegyzőkönyvvel, leginkább azoknak akik nem vettek részt a nagy eseményen.

Az ott elhangzottaknak köszönhetően a körjegyző -állva a szavát- betekintést engedett a falu könyvelésébe, hogy a homályos pontok megvilágosodást nyerjenek. Minden szépen lekönyvelve, a végösszegek stimmelnek... de aki keres az talál...

Csak néhány érdekesség a KIHOP -"e-Magyarország Pont fejlesztése"- pályázattal kapcsolatban mire is lett elköltve az állami támogatás 895.000 Ft-ja, a számlák szerint:

  • 350.000 Ft az oktató /Gyurkó Erika/ tiszteletdíja a 3 napos (!!!) gyorstalpaló tanfolyamért, hogy néhány szemelyi lakos megtanulja, hogyan kell bekapcsolni a számítógépet
  • 65.000 Ft a tananyag fénymásolásáért a bútorgyártó, Magyarsarlósi AZ-F Bt-nek
  • 180.000 Ft a 2 db új számítógép a Rellüm Kft-től, akit a játszótérépítési pályázaton győztesnek minősített a képviselő-testület
  • 46.430 Ft tonerek a nyomtatóba a Rellüm Kft-től
  • 100.000 Ft a falu honlapjának webszerkesztéséért és aktualizálásáért az MS Stúdió-nak /útólag leszámlázva, hisz a honlap már fél éve "működött"/
  • internet előfizetési számlák
  • plussz költségként 200.000 Ft közreműködési díj a segédnek /a költségvetésből?/

Egy másik vitatott pont a faluújság kérdése volt, hogy volt-e családi támogatás 2009-ben, vagy sem?

Idézet a hivatalos jegyzőkönyvből:

"Tavalyi évben indított el a község egy újságot Sárosácz Márk Tibor és felesége támogatásával. Ehhez még az önkormányzatnak 200.000,- Ft-ot kell hozzáadni. A Tibiék az idei évben is megadják a támogatást az újsághoz, amit ezúton is szeretnék nyilvánosan megköszönni a családnak annak ellenére, hogy nincsenek jelen."

Tehát a polgármester szerint, a Tibiék támogatásához /200.000 Ft a felajánlás/ az önkormányzat még hozzátett 200.000 Ft-ot, ez összesen 400.000 Ft egy olyan újságra amit a falu lakosságának 90 %-a nem tud elolvasni, mert nagyrészt horvát nyelven íródott.

Ugyanakkor a polgármester és a testület által szentesített beszámoló szerint, 2009-ben a faluújság 204.000 Ft-ba került!!!

Tehát a Tibiék a polgármester szerint 4.000 Ft-tal támogatták az újság létrejöttét!!! Azonban ez így nem igaz, mert a könyvelés szerint a Tibiék 151.000 Ft-ot /nem 200.000 Ft-ot/ fizettek be az önkormányzatnak, -igaz három részletben, és a nagy részét decemberben. Akkor viszont az önkormányzatnak csak 53.000 Ft-jába került az újság, és nem 200.000 Ft-ba!!!

Mindez csak néhány kiragadott szösszenet és természetesen nem egetverő dolog, csak pusztán a polgármester szavahihetőségét kérdőjelezi meg!

A bejegyzés trackback címe:

https://szemelyinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr731828315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása