2009.07.28. 18:40| Szerző: donki

Hosszú-hosszú hallgatás után, Szemely örökös uralkodója Kovács Pál, ismét hallatott magáról. Ez évben először a népéhez fordult. Hadd lássa és érezze az istenadta, hogy a király - hányattatott élete ellenére - szívén viseli a szemelyi polgárok sorsát. Elindítva őket a felemelkedésnek az rögös útján. Az alábbi hírlevéllel lekommunikálta a falu 2009. első félévének az történéseit. Vagyis a semmit, helyette viszont:

Mert a néppel törődni kell. Legfontossabb tennivaló, hogy az informatikában jártassak legyenek a szemelyi kiművelt emberfők.

Jól hangzik az ingyenes tanfolyam megszervezése az önkormányzati tevékenységek hosszú sorában. Kovács Pál bizonyára vicces jókedvében eszelte ki ezt a vakításnak kíváló programot.

Hiszen ha csak a szemelyi "e-pont" felszereltségére gondolok - kettő lepukkant pc -, röhögés nélkül nemigen lehet elképzelni a magvas informatikai ismeretek átadását az érdeklődő koponyák számára.

Másrészt vajon kiknek szól ez a tanfolyam? A "szemelyi szemelyieknek", esetleg a "szemelyi nem szemelyieknek" is?

A gyerekek már az iskolai képzés révén profi használói a számítógépes kütyüknek és programoknak. A felnőtt munkaképes korosztálynak meg elengedhetetlen szükségévé vált a számítógépek alapszintű használata. A nyugdíjas korosztály jöhet esetleg számításba, mint potenciális tanulók, ha egyáltalán van lehetősége a család masinájához hozzáférnie. A falu egyébként sincs bőven ellátva internet hozzáféréssel, hála a dugábadőlt alközpont létesítésnek.

Az pedig külön kabaré, hogy éppen a polgármester hírdeti meg az informatikai ismeretek bővítését, amikor éppen neki gyűlt meg a baja, az emberek informatikai túlfejlettségével. Éppen ő volt az aki elpusztította Szemely Honlapját, mert az emberek éltek a technika adta lehetőségekkel, és helyette csináltatott egy szánalmas csontvázat, hadd lássa a világ, milyen szuper a szemelyi website. Hogy is mondta a köszöntőben?

Amire viszont itt szeretném felhívni szíves figyelmüket, ez az a bizonyos új út. Gondoskodtunk arról is, hogy folyamatosan friss információkat találhassanak honlapunkon. Számítunk érdeklődésükre.

Kérem Önöket, kérdezzenek - mi örömmel válaszolunk!                         Kovács Pál polgármester

A linkek alatt található adatállományokat folyamatosan töltjük fel, a friss, közérdekű információkról gondoskodunk.

Továbbra is számítunk érdeklődésükre, véleményükre.

Szemely 2008. szeptember 30.
Tisztelettel:
Szemely község képviselő testülete

Ennyi, és azóta is csak ennyi...

Valójában csak arra tudok gondolni, hogy Kovács Pálnak és a képviselőknek van igazándiból szüksége az ismeretekre, melynek hiánya hátráltatja az önfeledt önkormányzati munkát. Vagy talán e tanfolyam révén kívánja kiokosítani, és kiválasztani a tanoncok közül a legügyesebb és legmegbízhatóbb egyént, aki végre életet lehelne a szemelyi csontvázba. Ez a személy szerintem nem lehetne más, mint Kovács Pál.

Így megoldódna a felettébb fontos cenzúra működtetése is.

Nem lett volna egyszerűbb beiratkoznia egy tanfolyamra, csak úgy stikába önkormányzati pénzen? Bizonyára igen, de egy látszat intézkedés még mindig jobb mint a semmi. Lehet rá hivatkozni, hogy ezt is megcsináltuk.

Várom az újabb lehetőségeket, hogy mikor szerveznek hegymászó, vagy mélytengeri búvár tanfolyamot.

A helyi körülmények kíválóan adottak hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szemelyinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr791274143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kabócka 2009.08.08. 06:16:41

Kedves Donki!

Nagyon szép dolog, hogy megint olyanról írsz, amihez nem értesz, vagy csak nem "jártál" utána!

"A nyugdíjas korosztály jöhet esetleg számításba, mint potenciális tanulók, ha egyáltalán van lehetősége a család masinájához hozzáférnie. A falu egyébként sincs bőven ellátva internet hozzáféréssel, hála a dugábadőlt alközpont létesítésnek."

A nyugdíjas is tudjon internetezni, tudja azt, hogy mi a számítógép, az internet stb.
Egyébként nem csak nyugdíjasok jelentkeztek, akik komolyan érdeklődnek az informatika iránt. Szívesen várunk Téged is nem mint tanulót, hanem tapasztalt internet használót.

Jó lenne, ha egyszer jó dolgot is írnál a blogodba, mert azért itt-ott csak lehet találni ilyet is ebben faluban. (Például az eMGYARORSZÁG tanfolyam, ásott kútvíz bevizsgálás, aug. 20-i focigála, biciklitúra, tánc, kórus, stb.

Üdvözlelettel: Mester Csabáné (titkárnő, vagy mi)

Legyen szép napod!

donki · http://szemelyinfo.blog.hu 2009.08.08. 09:12:43

@Kabócka: Kedves Kabócka! Te honnan szerzed az infóidat, mert én hiába böngésztem Szemely hivatalos honlapját, nem találtam egyetlen friss hírt sem. Az említett jó dolgok - "biciklitúra, tánc, kórus, stb." nem a diktatúra, hanem a helyi civilek érdeme.
A tanfolyam beharangozójáról meg írtam, hisz éppen ehhez szóltál hozzá.
A kút és a gála oké, de amiről nem tudok, arról nem írok.
Lökd az infókat... habár nem hiszem, hogy ennek a blognak a szerepe helyettesíteni az önkormányzati szócsövet, Szemely honlapját.

Üdv, és Neked is!

Kabócka 2009.08.08. 20:51:54

Szia!

Jó, hogy tudunk valamiről beszélgetni!
Lehet, hogy számodra furcsa, de én nem választom el a jó és rossz dolgokat.
Szeretem a SZEMELY HOLNAP EGYESÜLETET és az önkormányzatot is.

Várom válaszod!
Legyen szép napod!
süti beállítások módosítása