2009.04.10. 10:00| Szerző: donki

 

Mivel a gaz gazdasági válságot, Szemely uralkodójánaknak sem sikerült a falu határában megállítani, ezért Szemely község Önkormányzata, példátlan takarékossági intézkedések sorát volt kénytelen életbe léptetni.
 
Lecsökkentették a testületi ülések számát, ezzel is kímélve a polgármesteri hivatal ülőbútorainak állagát, a felesleges időpocsékolásnak minősülő „Közmeghallgatásos falugyűlést” törölték a sok-sok önkormányzati program közül, valószínűleg abból a megfontolásból, hogy itt, egyébként is „minden rendben van”.
De a legnagyobb húzásuk, a képviselő testület létszámának drasztikus csökkentése.
Nyilván hatott az önkormányzati miniszter Gyenesei úr ötletellése, a települési önkormányzati képviselők létszámának megnyirbálására. Hulljon a férgese...
 
Kovács Pál, Szemely nagylelkű uralkodója, átérezve a feladatban rejlő példátlan lehetőségeket, nyomban a gyakorlatba helyezte át az önkormis miniember ragyogó ötletét.
 
Még a tavaly nyáron a komplett képviselő-testület helyett hozott döntéseket, ezzel megakadályozva a testületet az önkormányzati törvényben meghatározott feladatának ellátásában.
Ezért volt is, egy kis ejnye-bejnye az, azóta már „megboldogult” Közig hivataltól.
Persze akkor még a testület ezt a szemöldökráncolást gyorsan kivédte, mert úgy döntött, hogy majd mindent utólag jóváhagy, – csak hagyják már őt békén!
A testület bizonyára – idézve a klasszikusokat –„komp akart lenni, de nem komp lett”.
 
No azóta már bebizonyosodott, hogy mily nélkülözhetetlen a képviselő urak díszes gyülekezete, hisz elsőre, lazán bebukták a létszámhiányos költségvetési szavazást.
Nem kell ezen hüledezni, hisz a háttérben már beindult a létszámleépítés, vagyis a „Hogyan szabaduljunk meg az ellenzéktől” projekt.
Mivel Kovács Pál rájött arra, hogy elég a „hűségesék” szavazata, bárminemű baromság elfogadtatásához, akkor meg, minek vesződni az ellenzékiek győzködésével. Ha amúgy sem tudnak semmiről, akkor elég csak elviselni a jelenlétüket, és velük szemben a mindentudók fölényével a "nagy közös akaratot" érvényesíteni.
- Minek a hatos énnékem, mikor a négyest szeretem...-
 
Hogy-hogy nem, de a két „semmirekellő”, valamit csak megérezhetett, vagy megérthetett a szuper projektből, mert egy nyílt levél megfogalmazásával, a civil szervezet "ÚJHULLÁM" újságjában elsírta panaszait. A levélből, csak néhány részletet emelnék ki, a teljes szöveg megtalálható a Szemely Holnap Egyesület honlapján.
 

„TISZTELT OLVASÓK, TISZTELT SZEMELYI VÁLASZTÓ POLGÁROK!

A tisztánlátás végett szeretnénk néhány gondolatot megosztani önökkel az újságban is megjelent problematikus költségvetési tervezet elfogadásával, ill. annak körülményeivel kapcsolatban.
Mint minden évre a településeknek el kell készíteniük, saját költségvetésüket és az elmúlt év értékelését, beszámolóját.”

A bevezető alapján egy szokványos képviselői tájékoztatóra számíthatunk, mely ismerteti a képviselő-testület feladatait a költségvetéssel kapcsolatban...

„E testületi ülés feladata, hogy véleményezze, akár változtassa, megszavazza, vagy elutasítsa a költségvetés előző évi beszámolóját, idei tervezetét, de mindehhez szavazó képesnek (3+1fő) kell lennie."

Az a fránya 3+1, nem összetévesztendő a 3+2-vel...

Majd jön a váratlan meglepi...

"Ez ebben az évben, ahogy bizonyára Önök is már olvashattak, halhattak róla nem így történt.
A költségvetést előkészítő munkaértekezlet elmaradt, -legalább is minket nem hívtak meg rá!
A költségvetés megszavazására kiírt testületi ülésre ugyan az előterjesztést megkaptuk, ám az előkészítési folyamatból való kirekesztésünk folytán, -információ hiány miatt-, számunkra ismeretlen tételeket, megnevezéseket, összegeket tartalmazott."

Most akkor elmaradt, vagy csak egyszerűen a felesleges arcokra nem voltak kiváncsiak?

"Úgy gondoljuk, hogy, ma mikor az egész ország területéről érkeznek hírek a közösségeket, köztulajdont megkárosító felelőtlen gazdálkodásokról, és ezen döntések meghozóinak felelősségre vonásáról, még nagyobb figyelemmel kellene eljárnunk saját dolgainkban.
Véleményünk szerint pontos, ellenőrizhető, információk, adatok nélkül, sem képviselő, sem polgármester és semmilyen köztisztviselő nem vehet részt felelősségteljesen, egész közösségünk életét, jövőjét meghatározó döntések meghozatalában."

Hoppá! Bizony ilyenekről mi is hallottunk, de lehet, hogy a szemelyi uralkodóház még nem?

"Azért a formai hibát kiküszöbölve, második nekifutásra három képviselő és a polgármester sikeresen, egyhangúlag megszavazta Szemely község 2009-es költségvetését."

Mukkodj!...és láss csodát...a fijjug meksavazták...

"A rendkívüli testületi ülés, melyen e döntés született munkahelyi és egyéb fontos elfoglaltságunk miatt számunkra nem volt megfelelő, más időpont egyeztetésére, kijelölésére pedig kísérlet sem történt."

Ez bizonyára csak fatális véletlen lehetett, vagy a Király nem találta meg az előre leadott munkabeosztásotokat... Szándékosság kicsukva...

"Így választóink, vagyis az Önök hozzánk beérkezett kéréseit, igényeit felvetni, javasolni sajnos nem állt módunkban."

A képviselő nem képvisel/het/... Sebaj... van másik...vagy az már mást képvisel?

De jön az optimista vég...

„Mindezek ellenére lehetőségünkhöz képest, mindent megteszünk azért, hogy választóinkat és mindazon szemelyi polgárokat, akik bizalmukkal megtisztelnek, továbbra is szeretnénk segíteni, pontos információkkal ellátni, hogy állampolgári kötelezettségeikkel és lehetőségeikkel továbbra is élni tudjanak!”   

Dani Csaba   Szőke Csaba

képviselő       képviselő                                                                       

No, ez derék! A képviselők a választóik felé közlik, hogy sajnos nem tudták az érdekeiket érdemben képviselni, de azt megígérik, hogy a jövőben is ezt megteszik...

 
Mit is? A lehetőségekhez képest? De ha már lehetőség sincs? Ha a képviselő sem kap pontos információt, akkor a polgárokat pontosan miről fogja informálni?
 
 
A két képviselő a levelét megírta, de a címet sajnos eltévesztette...
 
A helyes cím: Önkormányzati Minisztérium, Államigazgatási Hivatal, stb.
 
Tárgy: Hivatali hatalommal való visszaélés, önkormányzati törvény megsértése, képviselők kirekesztése a döntéshozatalból
 

A bejegyzés trackback címe:

https://szemelyinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr861056326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mexi · http://mexi.blog.hu/2009/03/20/szemly_mas_szemmel 2009.04.11. 09:12:05

Gratulálok Donki,ismét sikerült bebizonyítanod milyen remek és becsületes
ember vagy. Külön szeretnék gratulálni a két legújabb bábudhoz,végre van
mivel játszanod.Ő velük legalább lehet mivel jó nagy seggfej mind a kettő.Gondolom ezt nem fogod megjeleníteni mivel nem téged dicsőít de remélem azért el fogod olvasni.Ezt a két bábut pedig máshová is ráhúzhatod nem csak a kezedre...
Csak azért írok ilyeneket mert itt ez a stílus megy...Ez vagy te.
Egy idézet valamelyik tőled:

AZ IGAZSÁG ODAÁT VAN...Ez most igaz is.

donki · http://szemelyinfo.blog.hu 2009.04.11. 11:04:00

@Mexi: Ejnye Mexi! Kicsit nem figyelsz oda, és máris kilógott a patás csülök.
Olyan önkormis belső infókról blogolsz, hogy már nem kétséges, Te is a "nagyok" tüze mellett ücsörögve sütögeted a pecsenyédet. Egy bértollnoknak ez megjár! Nem baj, csak akkor nyugodtan Önkormányzatinak is hívhatnád a "Dva"-t. Bizonyára a leendő faluújság főszerkesztői posztja is a tiéd.
Nézd, Neked is van egy "igazságod", meg Nekem is, de mindkettő szubjektív. Hogy az objektív igazság hol van, ezt eldönteni, Te is, és Én is kevesek vagyunk. Tudod, majd az idő...
Mindenesetre további jó pötyögést, de ne görcsölj, Én remekül szórakozom az írásaidon!

Mexi · http://mexi.blog.hu/2009/03/20/szemly_mas_szemmel 2009.04.12. 09:48:46

Ige Donki ha valaki nem szidja a polgármestert az szerintetek máris a bérence,ez is rátok jellemző nem is vártam mást.Egyébként semmi különöset nem írtam,erről beszélnek az emberek ez nyílt titok.Talán emberek közé kellene járnod és beszélgetni kellene velük és akkor könnyen rájönnél hogy akik nevében te papolsz azok egész mást szeretnének.
Szerettem volna írni Fenyvesi Árpád és Komor László "urakról" hogy ismerje meg a Szemelyi nép kik is ők valójában.De sajnos már az anyag gyűjtésnél elakadtam,igaz hogy több mint tizenöt éve laknak itt mégsem ismeri őket senki...Azt hiszem ez is önmagáért beszél.
De azért nem adom fel...
süti beállítások módosítása