2009.01.30. 16:31| Szerző: donki

 

A történet szinte hétköznapinak is mondható.
Egy állampolgár, kinek tudomására jutott, hogy a helyi önkormányzat törvényességi őre, - lásd körjegyző -, hamis iratok benyújtásával jegyeztetett be egy, - a képviselők és a polgármester érdekeltségi körébe tartozó -, szinte csak papíron létező„közhasznú” alapítványt az önkormányzat tulajdonában lévő, helyi kultúrházba.
Nyomban jelezte is a törvénytelenséget az illetékes közigazgatási hivatalnak, bizonyítékok benyújtásával segítve a hivatal döntéshozatalát. A hivatal megállapította a hamísítás tényét, de már nem vette a fáradságot, hogy az általa megállapított bűncselekmény ügyében megtegye az ügyészség felé a feljelentést.
A jó állampolgár, aki még hisz a mesében, jelezte is a nem tetszését a hivatal felé.
Az erre kapott válaszlevél már minden képzeletet alulmúlva, értesíti pogárt, hogy a hivatalt megszüntették, és 2009. jan. 1-től már nem létezik a Közigazgatási hivatal, helyette létrehozták az Államigazgatási hivatalt. A hivatalvezető-helyettes dr. Bércesi Ferenc közölte e jó hírt levelében, melyben szerepel egy roppant érdekes mondat:
 
„A kormányrendelet szerint, az államigazgatási hivatal hatásköre már nem terjed ki a helyi önkormányzatok által hozott döntések törvényességének vizsgálatára.
 
Annak eldöntése, pedig, hogy a körjegyző ellen a 2008. május 18-án kiállított kivonat miatt – túl az ügyészségi vizsgálaton – indítanak-e fegyelmi eljárást a munkáltatói jogokat gyakorló képviselő-testületnek van jogköre.”
 
Tehát, ha jól értem, akinek az érdekében történt az okirat-hamísítás, annak van joga eldönteni, hogy lesz-e bünti, avagy sem. Aranyos. Ilyen alapon a bűnözők fogják ezen túl, saját maguknak kiszabni a büntetést.
Vagyis szabad a rablás! Az illetékes hivatal már nem illetékes. Egyetlen feladatuk, hogy biztosítsák, a csészéjükből ne fogyjon ki a kávé...
Így már nincs is szükség sem a közigazgatási, államigazgatási, igazságszolgáltatási szervekre. Na, oszoljunk! Akiket volt "szerencsénk" négy évre megválasztanunk, azoknak minden disznóságát kötelességünk elnézni? Ezt, ugye maga sem gondolja komolyan kedves Bércesi úr? Mert, ha ez igaz, akkor a tisztelt hivatalnok most szüntette meg a saját állását!
 
De, vajon ki is ez a dr. Bércesi Ferenc?
 
Neve akkor bukkant karizmatikusan fel, amikor Kovács Pál bikacsökölése ügyében kéretlenül is, de sietve mentőövet dobott a kedvenc polgármestere felé.
„A közigazgatási hivatal területi vezetője, dr. Bércesi Ferenc szerint, ha megállapítást nyer, hogy a polgármester bűncselekményt követett el, és ezt a bíróság jogerősen kimondja ítéletében, akkor a polgármesteri jogviszony automatikusan megszűnik. Azt azonban mindenképpen be kell bizonyítani, hogy a cselekményt polgármesteri minőségében és nem magánemberként követte el.”
Tehát nem az a lényeg, hogy valaki ütött, - egy fegyvernek minősülő eszközzel -, hanem, hogy polgiként vagy csak sültparasztként követte el a tettét. No ezért bizonyára elég sok iskolát kellett elvégezni.
Persze a cimbi, megis kapta a jutalmát, hiszen a derék szemelyi kiskirály megis adta a sarkalatos kérdésre a választ, a Népszava újságírójának:
„Kovács Pál nem késlekedett a válaszokkal. Mint mondta: ő a nap 24 órájában polgármester, bárkit bármikor szívesen fogad ügyes-bajos dolgaival.”
Köszönjük Pali bá, erről van szó!
Jó tett helyébe, ugye…? Na erre varrjon gombot a tisztelt Bércesi úr!
 

 

Címkék: törvényesség  |   | Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szemelyinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr76912676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása