2009.02.14. 12:07| Szerző: donki

Szemely új büszkeségének, a falubusznak léte, megoldásra váró problémákat vetett fel az önkormányzat számára. Habár hivatalos információ nem jutott el a lakosság számára, de egy ilyen Opel Vivaro járgány, bizony 8-9 milliót is kóstálhat.

A kis drágaság tárolási gondjait orvosolni kell. Hisz az mégsem járja, hogy a „falu szemefénye” a falugondnok háza előtt, az utcán parkoljon. Kitéve az időjárás és az esetleges emberi gyarlóság megpróbáltatásainak.

Szerencsére jóakaratú emberek segítségére siettek, és ideiglenesen befogadták az udvarukba a szerencsétlent, elrejtve ezáltal a kíváncsi tekintetek elől.

Az önkormányzat gazdasági bizottságának külsős tagja Sárosácz Márk Tibor, aki szoros „munkakapcsolatban” van a „bikacsökös” Kovács Pál királlyal, volt olyan szíves, hogy önzetlenül, helyet biztosított szűkös udvarában a falubusznak. Persze ettől még ázott-fázott a kis Vivaro.

Ám egy másik jóakaratú ember, Miátovics Mihály, aki véletlenül a képviselőtestület, és a fent nevezett gazdasági bizottságnak is a tagja, megoldást talált a problémára.

Sebtében felhúzatott egy takaros kis kocsiszínt, fából, a saját udvarában, a disznóól mellé. Így már fedett helyen parkolhat a falubusz. Hála neki! A büdi meg nem számít!

 

Ha mindezt önzetlenül saját pénzéből tette, megemelem a kalapomat előtte!

 

Azonban ismerve a szemelyi viszonyokat, és ugye tudjuk, hogy „Krisztus koporsóját sem őrizték ingyen”, a bennem bujkáló kisördög nem hagy békén, és néhány kérdés azért válaszra vár:

 

  1. A mai nehéz gazdasági viszonyok közepette, ki az, aki egy önkormányzati tulajdonú falubusz számára a saját udvarában, saját pénzéből feláldozna több százezer Ft-ot, netán egy millát, gépkocsitároló építésére?
  2. Vajon a képviselő úr, kap-e a tárolásért az önkormányzattól bérletidíjat?
  3. Ha viszont, az önkormányzat, közpénzből finanszírozta az építkezést, egy magántulajdonú birtokon, akkor meg mi jogon növelik a magántulajdon értékét a falu pénzéből?
  4. Vagy a képviselő fizet bérletidíjat a kocsiszin esetleges használatáért?
  5. Azt már csak félve kérdezem meg, vajon a képviselőtestület mikor, vagy egyáltalán hozott-e döntést ez ügyben? Vagy szokás szerint, ha kiderült a turpisság, akkor majd utólag!

 

 A kis Vivaro, minderről semmit sem tud, hisz ő csak szolgálni szeretné a falu lakosságát. Arról meg végkép nem tehet, hogy a puszta létéből egyesek megint hasznot kívánnak húzni?

 

  

 

Címkék: falubusz büdi szemely  |   | 5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szemelyinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr86942495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vakac 2009.02.17. 09:16:49

Olyan vagy, mint egy igazi kezelhetetlen hülye gyerek, ki mindig messziről piszkálja a nagyobbakat. Míg azok meg nem dorgálják. Akkor megszalad az óvónénihez, vagy vagy apukájához, hogy bántották. Esetleg a rendes szülő szintén rápirít fiacskájára, hogy rendes ember legyen. Az a gond, hogy te bele ragadtál a dedóba. Ilyen szarjankóként fognak eltemetni. Mert ez után ha a Miátovics nyakon vágna rajtad nem segítene. Mondjuk én támogatnám, meg a TV-be is benne lennénk. Ez úton is felhívom a Misi figyelmét, ha netán rászánja magát, ne a fenekét paskolja el, mert nem volna derítő látvány visszanézni a tényekben.

szemcsi 2009.02.18. 09:33:00

Vauuuu! Visszatért az igazi Vakac! Csak úgy zsigerből kiöklendezte a tuti-frankót. Dirr-durr, és a haza fényre derül! Már vissza is tértünk a középkorba... Csak nem te leszel az új király?
Az ál-Vakac a nagy észosztó dumájával meg elhúzhat a sunyiba.

Vakac 2009.02.18. 17:14:22

@szemcsi: Mi az, hogy ál-Vakac? Talán te vagy az igazi? Tudod mit? Húzz a sunyiba!

szemcsi 2009.02.18. 21:22:20

@Vakac: Mazsolázd ki a kommentjeidből, hogy melyiket írtad te! Talán rájössz, hogy a nevedben más is írogat. A stílus barátom, a stílus árulkodó! A te bunkósságod ugyanis utánozhatatlan.

Vakac 2009.02.19. 17:09:51

@szemcsi: Persze bunkózni csak a mesterednek szabad.
süti beállítások módosítása