2010.02.18. 16:30| Szerző: donki

 

Kezdjük egy magvas gondolattal, melynek elkövetője, Szemely község első embere, egyben teljhatalmú ura, aki egy kis hazugságért nem megy a szomszédba.
„Forrás és - mai lehetőségeink ismeretében - végpont. És a kettő között egy új út.
Ez az internet, a világháló, amelyen keresztül ma már a perc gyorsaságát élvezve tudunk egymással kapcsolatot teremteni. És ez az, amin keresztül információkat, ismereteket és gyakorlati tájékoztatást is tudunk adni és kapni.”
 
Bizony ez szép gondolat, még akkor is, ha ezt néhányan nem is gondolják komolyan. Ma már, ha egy településről információkat akar megtudni a kíváncsiak tömege, akkor nem kell felkerekednie, és bejárni az ország-világ rögös útjait. Elég egy kattintás.
„Egy lehetőséggel lett gazdagabb falunk, megragadva, hogy a világhálóra is "felvigyük magunkat", és a községünk iránt érdeklődőknek tájékoztatást adhassunk településünkről, életünkről, mindennapjainkról.
Szívesen és örömmel tettük, mert Szemely megérett arra, hogy mind többek kérdéseire választ adhasson. Stílszerűen: megér egy kattintást.”
 
Igen, csak egy kattintást... nem többet!
De vajon mit láthat a Szemely honlapjára tévedő?
 
Egy mutatósnak nem nevezhető, de önkormányzatiéknak nagyon is megfelelő sablon keretet, melyet a készítője előszeretettel ad el a településeknek. Ez persze nem az ő hibája, erre van kereslet. Különben meg a színesítő tartalom, úgyis a helyiek dolga.
 
Nos a tartalom, mely hűen tükrözi az adott település vezetőinek gondolkodását, a saját falujukról alkotott képet, melyet oly nagy szeretettel és gondoskodással tárnak a nagyvilág kíváncsi szeme elé. Az a büszkeség, amely ott munkálkodik minden tevékenységükben és legfőképpen a kirakatba helyezett információk sokrétűségében, híven tükrözve a falujuk életének mindennapjait.
 
Ez így van Szemely honlapja esetében is!
Az új időszámítás –bikacsök után- másfél évvel a sokáig vegetáló weblap életjeleket kezdett mutatni. Azonban korai volt még az öröm, mert amit tapasztalhat a honlapra tévedő, az maga a szerencsétlenkedő dilettantizmus. Habár ez hűen tükrözi a falu vezetőinek gondolkodását és ténykedését. Ha valaki valamihez nem ért, akkor miért csinálja? Ez nem csak a webszerkesztőre vonatkozik.
Bizonyára pénzért...de van az a pénz, amiért ennyi kárt lehet okozni?
 
Elég csak megpillantani a kezdőlapot, melyen az aktuális infók szerepelnek.
Kezdetben még vala az időrendi sorrend, amely ki tudja milyen megfontolásból összevisszaságba csapott át. Majd kaptunk egy meghívót egy kiállítás megnyitójára, teljesen idiótán beszkennelve –egy harmad tartalom, kétharmad üres lap. Cukin mutat a címlapon.
A legszebb viszont, hogy az esedékes testületi ülés meghívója eltüntetve az oldal aljára, nehogy valaki megtalálja. Viszont lehet rá hivatkozni, hogy a honlapra is felkerült a polgárok invitálása az önkormis műsoros estre.
Ezt csak szándékosan lehet a többi infó alá eldugni. Persze lehet, hogy tényleg ennyire hülye a szerkesztő...
Az esemény naptár egy külön csoda, mert a tanúsága szerint, Szemelyben másfél és alatt semmiféle esemény nem történt, csak néha egy-egy testületi bohóckodás.
Továbbra sincs, pedig van a menüpontok szerint legalábbis, „Horvát Kisebbségi Önkormányzat”, megjeleníthető önkomis „Dokumentumok” /hol lehetnek a jegyzőkönyvek?/, „Mi a manó”/ez vajon mi a manó?/, „Szemely Holnap Egyesület” / ha nincs akkor miért, utálja a testület oly lelkesen?/
Vannak viszont „Önkormányzati döntések”, melyek minden rendezési alapelvet sutba vágva, csak úgy nagy összevisszaságban odahányva az oldalra, turkáljon benne, akinek van hozzá gusztusa.
A „Vendégkönyv”, melyben a kedves látogatók megtehetik az észrevételeiket, és amelyre külön is felhívja a látogatók figyelmét a polgármester:
„Amire viszont itt szeretném felhívni szíves figyelmüket, ez az a bizonyos új út. Gondoskodtunk arról is, hogy folyamatosan friss információkat találhassanak honlapunkon. Számítunk érdeklődésükre.
Kérem Önöket, kérdezzenek - mi örömmel válaszolunk!
Kovács Pál polgármester”
 
Ehhez képest, mit látunk?
 
 
 
A hülyeség netovábbja, amikor valaki a vendégkönyvet üzenőfalnak tekinti, és beszabályozza, hogy a kedves vendég milyen témához szólhat hozzá. Csakhogy nincsenek témák!
Mert a működtető /polgi/ nem szereti, ha valaki elmondja a véleményét. A vendég, ha már idáig elvergődött a böngészésben elmehet ám a jó ...ba.
Ez a nagy szemelyi demokrácia, és vendégszeretet. Mi ezt tudjuk, hiszen benne élünk.
Na de hogy ezt egy idegen érdeklődő pofájába is kell vágni, meghazudtolva a köszöntőben leírt gondolatokat...
 
Vajon csodálkozik ezen még valaki? Áááá, dehogy!
 
Nos az a bevezetőben említett "új út"... Hmm... mely láthatólag értelmezhetetlen és járhatatlan is a falu jelenlegi vezetői számára.
 
Viszont itt valami nagyon bűzlik...nyilvánosan. Csak nem rohad a királyság?

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szemelyinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr641769213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

turulspot 2010.02.19. 17:04:58

Donki! Mi a f@sznak kell neked mindenbe beleszólnod? Tessék már ki is javították a honlap baromságait. Még a végén a vendégkönyvbe is beleírhatunk. Kezdem azt hinni, hogy te az önkormányzat fizetett bohóca vagy.

donki · http://szemelyinfo.blog.hu 2010.02.19. 17:19:16

Jól van na! Az elvtársak dolgoznak... habár a visszadátumozásról még nem szoktak le. A közmeghallgatás meghirdetési dátuma 2009. dec. 14.!!!
Hiába a genetikai hülyeség maradandó állapot...

erbz 2010.02.27. 15:16:42

Üdv
Csak azt nem értem miért kell ocsárolni a másikat amikor ott van a választás és ha valaki változtatni akar a dolgokon az induljon a választáson ha tetszik az embereknek akkor bizalmukkal jelzik azt ugyis.

Üdv
erbz
süti beállítások módosítása